Ontvang €2.000 aanschafsubsidie bij een elektrische occasion

Ontvang €2.000 aanschafsubsidie bij een elektrische occasion

Sinds 1 juli 2020 is het mogelijk om bij de aanschaf van een elektrische auto gebruik te maken van een aanschafsubsidie. Voor elke nieuwe elektrische auto werd een bedrag van €4.000 beschikbaar gesteld, maar deze subsidiepot was al binnen twee weken leeg. Voor een elektrische occasion krijgt u € 2.000 subsidie. Naar verwachting is er tot het einde van het jaar genoeg geld om elke tweedehands elektrische occasion van een subsidie te voorzien.

Voorwaarden aanschafsubsidie

Met de aanschafsubsidie wil het kabinet de overstap naar elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Daarnaast zorgt deze regeling ervoor dat er een afspraak uit het klimaatakkoord is nagekomen. Uit recente cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat er goed gebruik wordt gemaakt van deze regeling, aangezien het subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s al helemaal op is.

Voor de elektrische occasions is er echter nog voldoende geld beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor de aanschafsubsidie, moet er aan enkele voorwaarden worden voldaan. Houd daarom met de volgende punten rekening wanneer u een elektrische occasion gaat uitzoeken:

  • De auto moet volledig elektrisch zijn
  • De auto moet een actieradius van minimaal 120 km hebben.
  • De auto moet worden aangeschaft bij een RDW-erkend autobedrijf.
  • De auto heeft een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de € 12.000 en € 45.000.
  • De auto moet enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven.
  • Per persoon mag er slechts één keer subsidie worden aangevraagd.

Elektrische occasions bij Auto Nol

Bij Auto Nol hebben we regelmatig elektrische occasions op voorraad. Zo hebben we momenteel de BMW I3 beschikbaar in onze showroom. Deze compacte auto is gemaakt van lichte, gerecyclede materialen en is uitgerust met onder andere automatische airconditioning, spraakbediening, stoelverwarming en verwarmde ruitensproeiers. Uiteraard kunnen wij ook actief voor u op zoek gaan naar een passende elektrische occasion. Op basis van uw wensen zullen wij binnen de markt op zoek gaan naar betrouwbare occasions die aan uw wensen voldoen.

Wilt u meer weten over deze volledig elektrische auto of over de aanschafsubsidie, neem dan contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 033-246 55 17. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom!