Online autoverkoop gestimuleerd door coronavirus | Autobedrijf Auto Nol

Online autoverkoop gestimuleerd door coronavirus

De maatregelen rondom het coronavirus zorgen voor een groei in de online aankoop van auto’s. Ook bij Auto Nol zien wij dat er steeds meer auto’s vanuit huis worden gekocht. Wilt u liever geen bezoek brengen aan een showroom? U kunt vaak het volledige aanbod auto’s online vinden op de website en wij komen met de door u gewenste occasion bij u thuis langs!

Uit onderzoek in zes landen is gebleken dat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat er een stijging is in de online autoverkoop. 31 procent van de ondervraagden geeft aan sinds COVID-19 eerder online een auto aan te schaffen dan daarvoor. Dit zijn de resultaten van een recent onderzoek uitgevoerd door OnePoll onder drieduizend automobilisten uit onder andere Nederland en Frankrijk.

Gevolgen autobranche

Ook de autobranche gaat gebukt onder de coronacrisis. Han ten Broeke van de brancheorganisatie BOVAG bevestigd dit. Uit onderzoek dat BOVAG uitvoert is gebleken dat onafhankelijke autobedrijven verwachten dat ze een omzetverlies van 50 procent zullen hebben. Dit heeft als gevolg dat enkele leden mogelijk personeel zullen moeten ontslaan om deze eventuele verliezen op te vangen.

Stijging online verkoop auto’s

Er worden duidelijk meer goederen online aangeschaft tijdens de pandemie. Ook de autobranche heeft dit fenomeen opgemerkt. Ondanks een daling in de omzet zien autobedrijven daarentegen een stijging in hun online verkoop. COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat de bevolking zoveel mogelijk drukke plekken mijdt. Veel bezoekers zien een bezoek aan een fysieke showroom niet zitten en kiezen daarom voor het online aanschaffen van een auto. Deze structurele verschuivingen geven aan dat de online aankoop van een auto geen trend is, maar het nieuwe normaal.

Online aankoop occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol kunt u ons aanbod occasions van topmerken zoals Volkswagen, Audi, Renault, Toyota en BMW online bekijken. Daarnaast bieden wij een extra service waarbij u uw nieuwe occasion vanuit huis kunt kopen en thuis kunt laten afleveren. Maakt u liever een proefrit in onze tweedehandsauto’s? Dat is geen probleem. Wij brengen de gewenste occasion bij u thuis, zodat er een proefrit kan worden gemaakt in uw eigen buurt. Kortom, heeft u de perfecte auto gevonden, maar wilt u geen risico lopen op besmetting? Koop nu uw nieuwe occasion vanuit huis, of kom gezellig langs in onze showroom. Bekijk het huidig aanbod occasions op onze website of maak een afspraak via ons contactformulier.