Occasions populair | Occasion kopen | Autobedrijf Auto Nol

Occasions populair

Door de crisis is er een stevige daling waarneembaar in de totale autoverkopen. Uit een onderzoek van VWE voertuiginformatie en -documentatie blijkt dat er in het eerste kwartaal van dit jaar meer dat 461.000 occasions zijn verhandeld. Dit is 3,7 procent minder dan het aantal dat gemeten werd in het eerste kwartaal van afgelopen jaar. In totaal werden er in 2012 ongeveer 1,8 miljoen tweedehands auto’s verkocht. Toch gaat het relatief goed met de verkoop van occasions, zeker als men bedenkt dat de verkoop van nieuwe auto’s ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar met wel 30% is gedaald!

Tweedehands auto’s

Ook is de markt voor tweedehands auto’s een heel stuk groter, wel vier keer zo groot dan die van nieuwe auto’s. Het feit dat de vraag naar occasions groter is dan voor nieuwe auto’s, heeft overigens wel invloed op de prijs van occasions. De prijzen voor occasions zijn namelijk licht gestegen, maar blijven nu volgens de BOVAG redelijk stabiel. Ook worden steeds meer gebruikte auto’s geëxporteerd, wat de schaarste in Nederland in stand houdt.

Kleine, duurzame occasions

Consumenten hebben in deze crisistijd nog maar weinig vertrouwen in de economie, waardoor hun bestedingen dalen. Werden er voor de crisis nog relatief veel grote en dure auto’s gekocht, tegenwoordig zijn consumenten veelal op zoek naar kleine en duurzame occasions. Om in deze behoefte te voorzien heeft Autobedrijf Auto Nol een breed aanbod aan dergelijke occasions. Als bijkomend voordeel kunnen nagenoeg alle auto’s van Autobedrijf Auto Nol, in plaats van worden gekocht, ook worden geleased. Klanten van Autobedrijf Auto Nol hoeven dus geen hoge investeringen te doen om toch in een zuinige occasion te rijden.

Zoek op ” href=”https://www.autonol.nl/contact/” >contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen begeleiden in uw zoektocht naar de juiste auto. Immers, door onze ruime kennis en omvangrijke netwerk kunnen wij zeer voordelig occasions inkopen!