Occasionmarkt erg divers | Auto Nol

Occasionmarkt erg divers

Bij de verkoop van 1 miljoen occasions aan particulieren in Nederland zijn maar liefst 17.400 autobedrijven betrokken geweest. Dit betekent dat er gemiddeld per autobedrijf 62 occasions zijn verkocht in het jaar 2015. Daarmee komt het neer op 1 a 2 auto’s in de maand. Dit lijkt natuurlijk erg weinig, dit komt omdat de markt erg versnipperd is. Er zijn grote autobedrijven die erg veel auto’s per maand verkopen en kleine autobedrijven die er slechts een paar occasions per jaar verkopen.

Occasion verkoop

De versnippering in de automarkt is enorm groot. Van alle autobedrijven in Nederland verkocht 50% van de bedrijven minder dan 23 occasions in het jaar 2015. Voor één derde van de bedrijven geldt zelfs dat zij minder dan 10 occasion per jaar verkopen. Daarentegen zijn er 3.316 bedrijven die meer dan honderd occasions per maand verkopen. Deze groep verkocht samen maar liefst 733.000 occasions en is daarmee verantwoordelijke voor twee derde van de occasion verkoop in Nederland. Er zijn zelf 1.236 bedrijven die meer dan 200 occasions per maand aan particulieren hebben verkocht in 2015.

Universeel autobedrijf of merkdealer

Er blijkt een groot verschil te zitten tussen de jaarlijkse occasion verkoop van merkdealers en universele autobedrijven. Opvallend is dat merkdealers gemiddeld 162 occasions per jaar verkopen en universele autobedrijven 53. Hierbij moet gezegd worden dat er merkdealers zijn die erg veel occasions verkopen en merkdealers die vrijwel geen occasions verkopen. Wanneer een merkdealer meer dan 5 vestigingen heeft dan is de kans aanzienlijk groter dat zij meer occasions verkopen, bedrijven met meer dan 5 vestigingen verkochten namelijk gemiddeld 207 occasions per jaar.

Universeel autobedrijf Auto Nol

Auto Nol te Nijkerk is een universeel autobedrijf met altijd meer dan 100 occasions beschikbaar van verschillende merken. Door de jaren heen zijn wij sterk gegroeid en mogen ons één van de grootste occasiondealers van Nederland noemen. Wilt u service en garantie, dan bent u bij Auto Nol aan het juiste adres. Bekijk gerust eens occasion aanbod en vraag een offerte of proefrit aan. Wij ontvangen u uiteraard graag als gast in onze moderne autoshowroom!