Occasion kopen erg populair | Autobedrijf Auto Nol

Occasion kopen erg populair

Telegraaf en Autovisie zijn aan het begin van het nieuwe jaar een onderzoek gestart naar de populariteit van het kopen van een occasion tegenover de aanschaf van een nieuwe auto. Wat blijkt? Door de bpm-verhoging in 2015 is het aantal mensen dat een occasion prefereert flink gestegen. Door deze nieuwe maatregel kost een nieuwe auto al snel 1000 euro meer dan in 2014. Voor autodealers bleek 2014 een erg slecht jaar. In 2015 verwacht men echter een lichte stijging in het aantal verkopen doordat er in 2016 een nieuwe, hogere, fiscale bijtelling wordt geïntroduceerd.

Automarkt 2014

Nergens in Europa daalde het aantal auto verkopen zo hard als in Nederland. In 2014 werden er in Nederland 387.835 verkopen geregistreerd. Dit is een daling van 6,9% procent ten opzicht van de 416.674 verkopen in 2013. Een tweedehands auto kopen is echter een stuk populairder geworden, in 2014 steeg de verkoop van occasions namelijk met 1,3%. Hieruit blijkt dat de autodealers die alleen nieuwe auto’s verkopen niet weten te profiteren van het stijgende consumentenvertrouwen.

Occasion in plaats van een nieuwe auto

Uit het onderzoek van de Telegraaf en Autovisie blijkt dat van de 2.990 mensen die deelnamen aan het onderzoek ongeveer 86% een occasion prefereert boven een nieuwe auto. Een occasion kopen was al lange tijd populair, maar door de bpm-verhoging van 2015 geven steeds meer mensen aan dat zij een nieuwe auto te duur vinden. Deze nieuwe regeling zorgt ervoor dat een nieuwe auto al snel 1.000 euro meer kost dan vorig jaar. Er is echter een klein lichtpuntje aan de horizon, doordat er een nieuwe fiscale bijtelling wordt geïntroduceerd in 2016 verwacht men dit jaar een verkoopstijging van 25%. Deze stijging zal met name in de laatste maanden van het jaar gerealiseerd worden. Consumenten halen de aanschaf van een (lease)auto waarschijnlijk naar voren door de nieuwe regeling van 2016.

Occasion kopen bij Auto Nol

Auto Nol is een gerenommeerde occasion dealer met jarenlange ervaring in het verkopen en leasen van occasions. Wij kopen occasions in tegen zeer scherpe prijzen, waardoor u kunt profiteren van de laagste prijzen. Op onze occasion pagina kunt u gemakkelijk zoeken naar een occasion die bij u past, vraag vandaag nog een proefrit aan! Heeft u vragen over een occasion? Neemt u gerust contact met ons op via ons online contactformulier of bel met 033 – 246 55 17. We zien u graag in onze autoshowroom te Nijkerk!