Nieuwe regels APK van kracht | Autobedrijf Auto Nol

Nieuwe regels APK van kracht

Sinds 20 mei van dit jaar let uw APK-keurmeester op nog meer punten tijdens de algemene periodieke keuring van uw auto. Doordat moderne auto’s steeds vaker worden uitgerust met kritieke elektronische systemen, is het belangrijk dat hier tijdens de keuring aandacht voor is, aldus de RDW. Dit betekent dat uw auto voortaan ook afgekeurd kan worden doordat er een controlelampje brandt.

Extra aandacht voor elektronische systemen

De elektronische systemen die vanaf nu tijdens de APK worden gecontroleerd zijn onder andere de elektronische stuurbekrachtiging, het elektronische remsysteem, de elektronische bandenspanningscontrole en eCall. Dit laatste is een systeem dat automatisch hulpdiensten inschakelt op het moment dat er een aanrijding wordt gedetecteerd.

Overige aandachtspunten

Naast controle van elektronische systemen, zijn er ook extra eisen voor wat betreft de afstelling van mistlampen aan de voorzijde van het voertuig en moeten voertuigen die op gas rijden gecontroleerd worden op lekkages met behulp van daarvoor bestemde apparatuur. Daarnaast mag een auto geen enkele vloeistof lekken die bij normaal gebruik ook niet in het milieu terecht zou komen en wordt er tot slot gecontroleerd op de aanwezigheid van het roetfilter.

APK continu verfijnd

De APK is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid en het milieu te verbeteren. Het voorkomt namelijk dat wrakken en auto’s met extreem veel uitstoot de weg op kunnen. Doordat autotechniek constant aan verandering onderhevig is, zijn de eisen die verbonden zijn aan de APK dit ook. Zo wordt elektronica steeds belangrijker en is de verwachting dat auto’s zichzelf in de toekomst ook deels kunnen controleren. Voor uw APK-keuring kunt u uiteraard ook terecht bij Autobedrijf Auto Nol.

Maak hier direct een afspraak