Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de EV | Autobedrijf Auto Nol

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de EV

De populariteit van de elektrische auto blijft stijgen. De elektrische auto is namelijk duurzaam, goed voor het milieu en de prijzen worden tegenwoordig steeds toegankelijker voor het grote publiek. Grote merken uit de auto-industrie investeren hierdoor flink in de vooruitgang van de elektrische auto. In dit nieuwsbericht lees je drie belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de elektrische auto.

Laatste elektrische occasions met 4 procent bijtelling

Het einde van 2019 begint in zicht te komen en waarmee de run op elektrische auto’s met 4 procent bijtelling nog even flink toeneemt. Vanaf januari 2020 betaal je namelijk niet meer 4 procent, maar 8 procent bijtelling voor een elektrische occasion, als zakelijke rijder. Ondanks de stijging in januari is het ook na deze tijd nog steeds een stuk voordeliger dan de 22 procent bijtelling die betaald moet worden over voertuigen met traditionele brandstoffen. Niet alle elektrische auto’s vallen echter onder de 4 procent bijtellingsregeling. Het gaat hier enkel om voertuigen met een cataloguswaarde tot 50.000 euro.

Plug-in hybride maakt een comeback

De plug-in hybride auto is een populair voertuig geworden op de Nederlandse wegen. Onder deze plug-in hybrides vallen auto’s zoals de Volkswagen Golf GTE, de Mitsubushi Outlander PHEV en de Toyota Auris. De betreffende elektrische auto’s worden ook wel de ‘stekkerhybrides’ genoemd. In 2012 nam dit type voertuig een vlucht op de automarkt en lijkt nu, na een iets rustigere periode, een flinke comeback te maken.

De recente toename van populariteit heeft deels te maken met de toename van milieuzones in grote steden, waarin met een plug-in hybride prima gereden mag worden. Maar uiteraard speelt de door de overheid ingestelde overgangsperiode ook een grote rol. Zo betaald u bijvoorbeeld minder wegenbelasting en zijn er nog veel mensen die profiteren van een lage bijtelling bij zakelijk gebruik.

Goed onderhouden hybride occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Bent u op zoek naar een goed onderhouden tweedehands hybride? Dan bent u bij Autobedrijf Auto Nol aan het juiste adres. Bij ons vindt u namelijk een mooi aanbod van hybride occasions. Wij helpen u graag met het vinden van de occasion die het beste bij uw wensen aansluit. Daarnaast is het mogelijk om een tweedehands hybride zakelijk of als particulier te leasen. Bekijk ons huidige aanbod met hybride occasions gemakkelijk via onze website of kom langs in onze showroom. U bent van harte welkom om een proefrit te komen maken. Graag tot ziens bij Auto Nol!