Nieuwe identiteit voor Volkswagen | Auto Nol

Nieuwe identiteit voor Volkswagen

Het Duitse Volkswagen concern zit midden in een transformatie waarbij het van autoverkoper wil transformeren in een aanbieder van mobiliteitsdiensten. Belangrijk onderdeel van deze transformatie zijn de begrippen ‘connected’, ‘elektrisch’ en ‘CO2-neutraal’. Niet verwonderlijk dus dat Volkswagen vol inzet op digitale dienstverlening en elektrisch rijden. Als onderdeel van deze transformatie wordt er op 12 september een nieuw logo onthuld op de IAA in Frankfurt. Dit logo moet uitstralen wat Volkswagen wil zijn: jong, digitaal en modern.

Het ‘nieuwe’ Volkswagen

Met haar nieuwe identiteit wil het bedrijf een belangrijke rol blijven spelen in de mobiliteit van mensen. Het moet daarom ‘menselijker’, ‘levendiger’ en vooral ‘digital first’. In de reclame-uitingen van Volkswagen zal dan ook steeds vaker de ervaring centraal staan, in plaats van de auto zelf. Toch is op de IAA een belangrijke rol weggelegd voor de onthulling van de volledig elektrische Volkswagen ID.3, een auto die net zo’n belangrijke rol moet gaan spelen als de Volkswagen Kever en Volkswagen Golf in het verleden hebben gedaan.

Volkswagen ID.3

De ID.3 is het instapmodel van Volkswagens volledig elektrische ID-reeks. Deze auto heeft een range van ongeveer 300 kilometer en moet zo’n 30.000 euro gaan kosten. Tegen een meerprijs zijn er ook varianten van de ID.3 beschikbaar die een range van 420- of 550 kilometer zullen hebben. Volkswagen voorziet een belangrijke rol voor de elektrische auto in ons land en voorspelt dat binnen twee jaar 1 op de 5 auto’s op onze wegen volledig elektrisch zal zijn.

Volkswagen bij Auto Nol

Bij ons staan uw mobiliteitswensen centraal. Daarom hebben we op ieder moment een ruimte voorraad met occasions van hoge kwaliteit paraat staan. Uiteraard mogen de Volkswagens ook niet aan ons aanbod ontbreken. Bent u op zoek naar een volgende auto? Kom dan vooral eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. We leren u en uw wensen graag kennen, zodat we samen naar een geschikte auto kunnen zoeken. U bent hiervoor van harte welkom in onze showroom in Nijkerk.

Alle occasions bekijken