Nieuwe auto’s worden fiks duurder

Momenteel zijn er meerdere oorzaken die ervoor zorgen dat nieuwe auto’s fiks duurder worden. Daardoor wordt de keus voor een occasion steeds aantrekkelijker.

Vorige week nog kondigde de regering nieuwe plannen aan om de BPM (aanschafbelasting) op nieuwe auto’s flink te verhogen om daarmee subsidies te kunnen geven op de aanschafprijs van elektrische auto’s (EV’s). Ondanks deze ondersteuning zijn de prijzen van EV’s voor veel autokopers nog steeds niet aantrekkelijk.

Hogere verkoopprijzen van nieuwe auto’s

Veel autofabrikanten kregen in de afgelopen jaren al behoorlijk wat uitdagingen voor hun kiezen. De pandemie die uitbrak in 2019 staat iedereen nog helder op het netvlies en over de hele wereld werden lockdowns doorgevoerd. Gevolg? Veel productie – waaronder de productie van nieuwe auto’s – werd stilgelegd. De vraag naar nieuwe auto’s nam niet af, waardoor er een tekort ontstond. En een tekort betekent hogere verkoopprijzen.

Een andere reden dat auto’s duurder worden, is het tekort aan materialen en grondstoffen en niet te vergeten de gestegen energielasten. Dit maakt de productie van een nieuwe auto uiteindelijk veel duurder, wat wordt doorbelast aan de autokoper.

Overweeg een tweedehands auto!

Voor veel mensen reden te meer om een jong gebruikte auto (occasion) aan te schaffen. Weliswaar stijgen ook de prijzen van populaire occasions, maar de aanschafprijs van een jong gebruikte auto ligt door de afschrijving nog steeds duizenden euro’s lager. Daarnaast zijn de prijzen van tweedehands auto’s niet gevoelig voor een BPM maatregel. Bijkomend voordeel is de levertijd. In tegenstelling tot een occasion kan de levertijd van een nieuwe auto momenteel behoorlijk oplopen tot soms wel 9 maanden.

Voldoende keus met verlengde garantie

Meerdere bekende websites en autoplatformen op internet maken het zoeken naar een geschikte auto een stuk eenvoudiger. Zo ook op het platform van Vakgarage.nl. Over heel Nederland zijn er inmiddels ruim 350 Vakgarages verspreid. Deze Vakgarages zijn altijd aangesloten bij de BOVAG en bieden betrouwbare occasions in alle soorten en maten, voor elke portemonnee! Daarnaast kan Vakgarage met de Vakgarant-polis een zeer aantrekkelijk aanbod doen door naast de BOVAG garantie op veel auto’s verlengde fabrieksgarantie aan te bieden.

Vanzelfsprekend ben je welkom bij Vakgarage Auto Nol voor goed advies. Als extra service bieden wij ook de mogelijkheid om door middel van een zoekopdracht de juiste auto voor je in te kopen ook vanuit een ander Europees land. Meer weten? neem gerust contact met ons op of kijk op onze website hoe wij een auto importeren