Nieuw record verwacht ondanks daling occasionverkoop | Autobedrijf Auto Nol

Nieuw record verwacht ondanks daling occasionverkoop

Tot nu toe heeft de occasionverkoop een goed jaar gehad. Steeds meer Nederlanders schaften in 2020 een occasion aan, zeker nu het openbaar vervoer zoveel mogelijk wordt vermeden. De grote hoeveelheid occasionverkopen zorgde zelfs voor een zomer waar meerdere records werden verbroken. Zo bereikte de maand juni van dit jaar het hoogste aantal verkochte occasions in één maand ooit! Al met al is 2020 dus een goed jaar voor de occasionverkoop. Toch is er een einde gekomen aan deze positieve trend door de verkoopcijfers van afgelopen maand.

Minder occasions verkocht in November

In de maand november van dit jaar zijn er door de autobedrijven 99.276 occasions verkocht. Dit is ruim 9 procent lager dan het aantal verkochte occasions in dezelfde maand een jaar eerder. Hiermee is november de eerste maand sinds mei dat er een daling is te zien in de handel in occasions.

Toch een nieuw record voor 2020

Ondanks de verkoopcijfers van afgelopen maand, verwacht men nog wel dat we een record gaan halen. Wanneer we namelijk het aantal verkochte occasions van zowel de autobedrijven als van particulieren onderling bij elkaar optellen, zien we dat er dit jaar tot nu toe 1.866.766 occasions zijn verkocht. Dit is 2,9 procent meer dan een jaar eerder. Dankzij deze cijfers wordt de kans groot geschat dat 2020 het eerste jaar gaat zijn waar de teller met verkochte occasions de twee miljoen gaat passeren.

Occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol hebben wij een groot assortiment occasions van verschillende merken voor u beschikbaar. Ook is het mogelijk om een occasion te laten importen. Dus bent u op zoek naar een mooie occasion of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan vandaag nog contact op met Autobedrijf Auto Nol. U kunt ons telefonisch bereiken via 033-246 55 17, maar het is uiteraard ook mogelijk om een online contactformulier in te vullen. Wij zien u graag terug in onze showroom!