Nieuw record gevestigd voor occasionverkoop | Autobedrijf Auto Nol

Nieuw record gevestigd voor occasion-verkoop

In de afgelopen kalendermaand is er een bijzonder record gevestigd in de Nederlandse autoindustrie. Er zijn in de afgelopen maand juni namelijk 120.550 occasions verkocht. Dat is het hoogste aantal verkochte occasions in één maand ooit! Een bijzondere ontwikkeling, sinds het uitbreken van de corona-crisis.

In de maand juni 2020 zijn er 14,5 procent meer tweedehandsauto’s verkocht dan in juni 2019. Sinds het begin van 2020 zijn er 627.536 occasions verkocht. Wanneer er wordt gekeken naar deze totaalcijfers, ligt het niveau van de verkoop in 2020 slechts 2,9 procent lager. Dit, ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Deze cijfers komen enkel vanuit erkende autohandelaren. Als particuliere verkoop ook meegerekend wordt, ligt de hoeveelheid van verkochte auto’s zelfs op meer dan een miljoen.

Dalingen sinds corona-maatregelen

Nadat de corona-maatregelen afgelopen maart van kracht zijn gegaan, ondervond de auto-industrie een daling van maar liefst 14 procent ten opzichte van de maand maart in 2019. In de maand april nam de verkoop van tweedehandsauto’s zelfs af met 26 procent. Na twee onzekere maanden begonnen de cijfers echter weer te verbeteren: in de maand mei werden er 111.000 transacties gedaan met betrekking tot de verkoop van tweedehandsauto’s. Ondanks dat dit een afname van 5 procent was in vergelijking met mei 2019, kon deze maand genoteerd worden als een mei-maand met het op één na hoogste verkoopcijfer ooit.

Positieve ontwikkeling zet door

Als deze stijgende trend zich in de rest van het jaar zal blijven doorzetten, bestaat er een grote kans dat er aan het einde van 2020 maar liefst 2 miljoen occasions zijn verhandeld. Een van de grootste redenen voor deze positieve ontwikkeling in de tweedehandsauto-industrie is de grote vraag naar occasions als alternatief voor het reizen met openbaar vervoer. Naar schatting zijn er op dit moment ruim 175.000 reizigers actief aan het zoeken naar een occasion.

Voordelige occasions in elke prijsklasse

Reist u normaliter met het openbaar vervoer, maar wilt u in de huidige omstandigheden ook liever met een goed onderhouden occasion de weg op? Dan bent u bij Autobedrijf Auto Nol aan het juiste adres! Wij beschikken namelijk over een breed aanbod met beschikbare occasions! U heeft bij ons de keus uit verschillende prijssegmenten. Bekijk ons aanbod met tweedehandsauto’s eenvoudig via onze website of kom langs in onze showroom. Wij ontvangen u graag aan de hand van de huidige maatregelen van het RIVM. Graag tot ziens bij Auto Nol!