Middenklasse auto in opkomst | Auto Nol

Middenklasse auto in opkomst

Een interessant nieuwsbericht uit de automarkt is dat er aankomend jaar waarschijnlijk meer middenklasse auto’s verkocht gaan worden. Dit is opvallend omdat kleine a-segment auto’s, SUV’s en Crossovers ook erg populair zijn. Een middenklasse auto staat ook wel bekend als een d-segment auto en wordt vaak intermediate of standard genoemd. Naar verwachting worden er dit jaar 688.000 middenklasse auto’s verkocht in Europa, dit is maar liefst 57.000 meer dan vorig jaar.

Populaire middenklasse auto

Veruit het meest populaire model onder de middenklassers is de Volkswagen Passat. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er al 91.927 verkocht. Dit, terwijl het dieselgate schandaal ervoor heeft gezorgd dat het aantal verkopen is afgenomen. Ook betekent dit dat er 3% meer Passat’s zijn verkocht dan vorig jaar. De grootste stijger (100% stijging) in de de lijst is de Skoda Superb, met 38.648 verkochte modellen blijft hij echter wel ruim achter op de Passat. De derde plaats wordt gedeeld door de Ford Mondeo en de Opel insignia. De Mondeo is qua aantallen relatief stabiel gebleven, de Insignia heeft echter 15% ingeleverd ten opzichte van vorig jaar.

Goede tijden middenklasse

Hoewel het momenteel goede tijden zijn voor de middenklasse auto, verwacht men volgend jaar wel een terugval. Hiervoor zijn een aantal redenen aan te wijzen. De voornaamste reden is de opkomst van de SUV’s, waarvan steeds meer laaggeprijsde instapmodellen worden geproduceerd. Een andere reden is dat er merken zijn die aangeven dat zij geen middenklasse auto’s meer gaan produceren.

Middenklasse auto kopen bij Auto Nol

Bent u op zoek naar een betaalbare middenklasse auto? Bekijk dan eens het ruime aanbod occasions van Auto Nol. Wij hebben altijd wel een aantal interessante middenklasse modellen staat in onze showroom. U kunt op onze website gemakkelijk een vraag stellen of een proefrit aanvragen. Daarnaast is het ook mogelijk om een middenklasse auto te leasen. Bereken gemakkelijk uw leaseprijs met onze leasecalculator. Heeft u vragen of onze auto’s? Neem dan gerust contact met ons op.