Mercedes rijders het meest merktrouw | Auto Nol

Mercedes rijders het meest merktrouw

Uit een onderzoek naar de merktrouwheid van occasion rijders blijkt dat de Mercedes rijder het meest merktrouw is. De Mercedes rijders nemen het stokje over van de Toyata en Citroën rijders die 5 jaar geleden de meest merktrouw bleken te zijn.

In zijn algemeenheid neemt de merktrouwheid van de Nederlandse autorijders af. Dit komt mede door de veranderende economie. Tegenwoordig geven kwaliteit en de bijtelling de doorslag, niet het merk van de auto. Bij Auto Nol hebben wij een groot assortiment occasions van verschillende merken. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een mooie jonge mercedes occasions!

Merktrouw

Van alle autorijders in Nederland zegt 48% merktrouw te zijn, in werkelijkheid blijkt dit echter maar 40% te zijn. Mercedes rijders scoren het best, ongeveer 50% kiest wederom voor een Mercedes bij aanschaf van een occasion. Opvallend is dat Toyota en Citroën rijders, die voorheen het meest merktrouw waren, minder merktrouw zijn geworden door de jaren heen. De grootste verschillen worden gemeten bij Audi Rijders, 63% zegt wederom een Audi aan te schaffen, maar in werkelijkheid is dit 36%.

Automerk minder belangrijk

Bij de aanschaf van een occasion wordt veel minder aandacht gegeven aan het automerk dan voorheen. De belangrijkste aspecten zijn nu de kwaliteit en prijs. Eén gram CO2- uitstoot kan voor een dealer het verschil maken tussen prima verkopen en bijna niets. Men is bereid om van merk te wisselen wanneer zij bij een ander merk een betere deal kunnen krijgen.

Occasion kopen bij Auto Nol

Bij Auto Nol vindt u een groot aantal jonge occasions, van verschillende automerken. Of u nou opzoek bent naar een nette Mercedes occasion of een mooie Audi occasion, bij ons kunt u het vinden. Laat u verassen door ons diverse aanbod! Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om deze te stellen middels het contactformulier, of door te bellen naar 033 – 246 55 17!