Meest populaire autokleuren wereldwijd

Auto’s worden vaak in verschillende kleuren uitgebracht, maar wat zijn nu eigenlijk de meest populaire autokleuren wereldwijd? Al jaren wordt er voornamelijk gekozen voor veilige kleuren, terwijl de meer uitgesproken kleuren juist achter blijven in populariteit. Toch zijn er jaarlijks wat nog best en aantal verschuivingen te zien.

Axalta’s jaarlijkse autokleuren onderzoek

Axalta is een gespecialiseerde leverancier van autolak en jaarlijks doen zij wereldwijd een onderzoek naar de meest populaire autokleuren. Hierdoor kunnen ze de verschuivingen in de populariteit van autokleuren nauwlettend in de gaten houden. De meest populaire kleur is al jaren wit en ook afgelopen jaar was dit niet anders! Sinds 2017, toen 39% van het aandeel auto’s wit was, zien we echter wel een kleine daling in de populariteit van deze kleur. Zo was het aandeel in 2021 nog ‘slechts’ 35%. Naast wit hebben ook zwart en grijs c.q. zilver een hoge mate van populariteit. Axalta concludeerde zelfs dat bijna 83% van de nieuwe auto’s in het jaar 2021 één van deze drie reeds benoemde kleuren heeft. De kleur blauw is ten opzichte van het jaar daarvoor met 1% gestegen (van 7% naar 8%). Naar verwachting is dit omdat de kleur blauw vaak geassocieerd wordt met elektrische auto’s en de verkoop van elektrische auto’s ook aanzienlijk gestegen is het afgelopen jaar. Kleuren als rood, bruin, groen of geel zijn in populariteit nagenoeg ongewijzigd gebleven en nemen dus nog steeds hetzelfde relatief kleine percentage in.

Waarom wit de meest populaire autokleur is

Dat wit wereldwijd de meest populaire autokleur is, heeft meerdere redenen. Te beginnen met dat het grootste aantal voertuigen in Azië een witte kleur hebben. Doordat de witte kleur alle kleuren voorkomend uit het zonlicht weerkaatst, worden witte auto’s binnen minder warm. Wat, in de meest warme landen ideaal is natuurlijk. Daarnaast is wit vaak de goedkoopste optie, omdat wit de basiskleur van een auto is.

Autokleuren bij Autobedrijf Auto Nol

De meeste populaire autokleuren zien wij bij Auto Nol ook terug ons aanbod aan occasions! Zo hebben wij veel occasions in de kleuren wit, grijs en zwart. Ook in andere kleuren hebben we daarentegen altijd een aantal beschikbare occasions. Als vanzelfsprekend bent u van harte welkom om langs te komen in onze showroom om onze occasions te bekijken. Daarnaast kunt u altijd even contact met ons opnemen wanneer u specifieke vragen of wensen heeft!