Meer vraag naar occasion met airco door hittegolf | Auto Nol

Meer vraag naar occasion met airco door hittegolf

Uit statistieken van occasionportaal AutoScout24 blijkt dat meer mensen naar een auto met airco hebben gezocht tijdens de warme periode van de afgelopen maanden. Waar normaliter bij 34 procent van de zoekopdrachten de optie airco wordt aangevinkt, was dat in de afgelopen maanden bij 42 tot 47 procent van de zoekopdrachten het geval. Een flinke stijging, welke volgens het occasionportaal volledig is toe te schrijven aan het warme weer. De reden dat meer dan de helft van de zoekers de optie niet aanvinkt, ligt waarschijnlijk in het feit dat de populairste auto’s standaard zijn uitgerust met airco.

Airco belangrijk voor occasionkoper

Voor veel automobilisten is de airco een vanzelfsprekend onderdeel van hun auto en dat vinden wij volkomen terecht. De airco zorgt namelijk voor een aangenaam klimaat in de auto door de temperatuur en de luchtvochtigheid te regelen. Dit betekent onder andere minder kans op beslagen ramen in de winter en een aangename temperatuur in de zomer. Veel auto’s zijn daarom tegenwoordig standaard uitgerust met airco. Heeft u een auto met airco, dan dient u zich er echter wel van bewust te zijn dat deze installatie, voor een foutloze werking, regelmatig onderhoud nodig heeft.

Regelmatig airco onderhoud voor een goedwerkende airco

Het nakijken van de airco is vaak geen onderdeel van een reguliere beurt, hiervoor dient u een beroep te doen op airco service. Zo verdampt er bijvoorbeeld elk jaar een beetje van het koudemiddel in de airco en dient dit tijdig bijgevuld te worden. Doet u dit niet, dan kan de airco ernstig beschadigd raken. Daarnaast is het ook verstandig om de airco regelmatig te laten reinigen, zodat er geen bacteriën in het systeem achterblijven. U wilt natuurlijk niet dat uw airco ziekteverwekkers rond blaast in uw auto!

Airco service bij Auto Nol

Auto Nol kan u helpen om uw auto airco in topconditie te houden. Maak een afspraak voor een airco check en wij kijken het gehele systeem voor u na. Op deze manier weet u vroegtijdig of er onderhoud aan uw airco nodig is en voorkomt u onaangename verrassingen. Wat een kapotte airco komt natuurlijk nooit gelegen. Een afspraak voor airco service maakt u gemakkelijk online via onze website, natuurlijk kunt u ons ook altijd even bellen.

Meer over airco service