Meer vraag naar auto's in Europa | Autobedrijf Auto Nol

Meer vraag naar auto’s in Europa

Het gaat goed met de autoverkopen in Europa. In bijna alle lidstaten zijn in juni 2015 meer nieuwe personenauto’s geregistreerd dan in dezelfde maand vorige jaar. Volgens de cijfers van autobrancheorganisatie ACEA steeg de vraag naar nieuwe auto’s in de afgelopen maand in het sterkste tempo sinds het begin van de economische crisis in 2009. Aan de hand van de verkoopcijfers over het eerste half jaar van 2015 heeft ACEA inmiddels haar verwachtingen voor geheel 2015 bijgesteld. Was de verwachting eerst dat er 2% meer personenauto’s verkocht zouden worden, verwacht ACEA nu dat er een stijging van 5% gerealiseerd zal worden, waarmee het aantal nieuwe personenauto’s in Europa op 13 miljoen zal uitkomen. Het record van 16 miljoen nieuwe auto’s uit 2007 is echter nog niet in zicht.

Landen met de meeste vraag naar nieuwe auto’s

In geheel Europa werden in juni 14,6% meer nieuwe personenauto’s op kenteken gezet dan een jaar eerder. Hiermee liggen de Europese autoverkopen voor de 22e achtereenvolgende maand hoger dan een jaar eerder. Er werden in de afgelopen maand 1.364.009 nieuwe auto’s verkocht. Uiteraard zijn er verschillen tussen de Europese lidstaten. De grootste groei werd gerealiseerd in Spanje, hier lagen de verkopen in juni 23,5% hoger. Naast Spanje lieten ook de belangrijke markten Frankrijk (+15%), Italië (+14,4%), Duitsland (+12,9%) en het Verenigd Koninkrijk (+12,9%) dubbele groeicijfers zien, in Nederland werd een plus van 13,2% neergezet.

Populaire merken

Volkswagen, Renault en Opel verkochten in juni 2015 de meeste auto’s in de Europese Unie. Zo werden er bijna 160.000 nieuwe Volkswagen personenauto’s verkocht. Bij Renault lag dit aantal rond de 109.000 en bij Opel rond de 100.000 personenauto’s. In vergelijking met vorige jaar betekent dit een groei van 17,4% voor Volkswagen terwijl Renault en Opel respectievelijk een groei van 4,8% en een groei van 9,5% noteerden ten opzichte van een jaar eerder.

Voordelige occasions die als nieuw rijden

Bent u toe aan een nieuwe auto, maar past een nieuw geleverde auto niet binnen uw budget? Denk dan eens aan een van de jonge occasions van Auto Nol Occasions uit Nijkerk. Het voordeel van een jonge occasion is namelijk dat deze auto’s als nieuw rijden en bovendien voorzien zijn van de nieuwste opties en extra’s, maar dan voor een fractie van de prijs die een nieuw geleverde auto kost. Dit komt omdat nieuwe auto’s relatief veel afschrijven in de eerste jaren na aankoop. Ons aanbod bestaat uit occasions die geselecteerd zijn op hun uitmuntende onderhoudshistorie en prijs-kwaliteitverhouding. Uiteraard kunt u uw huidige auto inruilen bij aankoop van een van onze auto’s en is zelfs financiering op basis van financial lease bij ons mogelijk. Vraag onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden!