Luxere occasions in trek | Autobedrijf Auto Nol

Luxere occasions in trek

Uit onderzoek van autoportal AutoScout24 blijkt dat autokopers steeds vaker op zoek zijn naar tweedehands auto’s uit de hogere middenklasse. Alleen al in het eerste kwartaal van 2017 werd er zes procent vaker naar auto’s uit dit segment gezocht via het online portal. De stijgende populariteit van dit soort auto’s is een teken dat consumenten de hand steeds minder op de knip houden. Zo is er steeds vaker financiële ruimte voor de aanschaf van een nieuwe- of tweede auto.

Populariteit leidt tot hogere prijzen

Door de toenemende vraag ontstaat er schaarste en neemt ook de gemiddelde prijs van occasions toe. Waar de gemiddelde prijs van alle occasions op AutoScout24 vorige jaar nog rond de € 12.650 lag, is dit inmiddels opgelopen tot € 13.990. In de hogere middenklasse ligt de gemiddelde vraagprijs inmiddels op € 21.500, de meest populaire modellen in dit segment zijn de Mercedes E-Klasse, Audi A6 en BMW 5-serie.

Kleinere auto’s minder in trek

De grotere vraag naar occasions uit de hogere middenklasse, gaat ten koste van de populariteit van kleinere auto’s. Bij de compacte auto’s is de schaarste voorbij zijn hoogtepunt en wordt het aanbod groter. Dit terwijl bijvoorbeeld de vraag naar SUV’s juist de pan uit rijst. De gemiddelde prijs van SUV’s op AutoScout24 is dan ook gestegen van € 26.650 naar € 28.450, er werd in het eerste kwartaal van 2017 maar liefst 9 miljoen keer naar dit soort auto’s gezocht via het portaal.

Occasions van Auto Nol uit Nijkerk

In de grote showroom van autobedrijf Auto Nol in Nijkerk bent u welkom om rustig rond te kijken tussen de vele occasions uit alle prijsklassen die wij voor u op voorraad hebben. Stuk voor stuk prachtige auto’s waar u veel plezier van zal hebben. Bovendien kopen wij onze auto’s scherp in en dat merkt u aan onze voordelige prijzen. Kom gerust eens langs en ervaar het zelf.