Kosten elektrische auto vs benzine | Autobedrijf Auto Nol

Kosten elektrische auto vs benzine

Bij het betreden van de automarkt was elektrisch rijden op de lange termijn goedkoper dan benzine rijden, onder andere dankzij vergoedingen. Op de korte termijn is dit echter onzekerder geworden door de recente verhoging in de energieprijzen. Door de enorme stijgingen van de tarieven op nieuwe energiecontracten is het in sommige gevallen zelf goedkoper geworden om benzine te rijden. Daarentegen zijn de benzineprijzen ook hoger dan ooit tevoren. In juni betaalden we hier bijvoorbeeld in Nederland de hoogste prijs ooit voor. Dus wat zijn nu uiteindelijk de kosten van een elektrische auto vs een benzine auto?

Wat zijn de kosten van een elektrische auto vs benzine

De Telegraaf meldde eind augustus dat elektrisch rijden inmiddels duurder zou zijn dan benzine rijden. Op 100 kilometer reistijd zou u met een middenklasse benzineauto minder dan 15 euro betalen aan benzine, voor een elektrische auto zou dat meer dan 16 euro zijn. De ANWB en Milieu Centraal nuanceren deze gegevens echter. Zij geven aan dat de kosten van een elektrische auto vs benzine nog altijd voordeliger zijn.

Energiecontracten

Dit verschil en deze onduidelijkheid komen vooral voort uit de onzekerheid omtrent de stroomkosten. In het niet veel voorkomende geval dat u uitsluitend thuis laadt met een net afgesloten energiecontract, bent u inderdaad duurder uit. In de praktijk laden veel mensen echter ook bij de goedkopere openbare laadpalen of bij laadpalen bij de zaak. Driekwart van de elektrische rijders heeft bovendien zonnepanelen op het dak en met de mogelijkheden om een dynamisch contract af te sluiten wordt het ook mogelijk tijdens de goedkopere uren, bijvoorbeeld midden in de nacht, uw elektrische auto op te laden.

Auto’s bij Autobedrijf Auto Nol

Indien u voor nu toch liever nog voor een benzineauto gaat, hebben we bij Auto Nol verschillende zuinige benzineauto’s beschikbaar waarbij ook te kiezen is voor een financial lease. Zo betaalt u niet in één keer een enorm bedrag voor uw nieuwe, zuinigere auto. Ook een hybride kan een goede oplossing zijn om de kosten iets terug te dringen.

Voor al uw vragen is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via onze contactpagina.
Ook zijn we telefonisch bereikbaar op 033 – 246 55 17. Houd hierbij echter rekening met de openingstijden.