Kleine oude occasion in trek | Autobedrijf Auto Nol

Kleine oude occasion in trek

Kleine occasions, met name de oudere modellen, zijn de laatste tijd enorm in trek. Deze trend is al enige tijd geleden ingezet bij de auto’s uit het zogeheten A-segment. De laatste paar jaar zijn de verkopen van kleine oude occasions zelfs met 60% gestegen. Niet alleen de verkoop tussen dealer en particulier nam toe, ook het aantal verkopen tussen particulieren steeg met 46% tussen 2011 en 2014. Deze kleine auto’s, van gemiddeld 15 jaar oud, zijn met name erg populair onder de jongere generatie, deze occasions zijn namelijk erg goedkoop in aanschaf en onderhoud. Ook bij Auto Nol hebben wij een groot aanbod aan occasions uit het A-segment! benieuwd welke occasions wij hebben staan? Bekijk ze dan op onze occasion pagina!

Verkoop occasions

Kleine auto’s, ook wel A-segment auto’s genoemd, tussen de dertien en twintig jaar oud zijn momenteel mateloos populair. Waar in 2011 er 26.527 kleine oude occasions verkocht werden waren dit in 2014 42.535 stuks. Deze gegevens zijn afkomstig van het VWE voertuiginformatie en -documentatie. Dit is een flinke stijging te noemen! De trend laat zich ook in 2015 zien, in het eerste kwartaal van 2015 zijn er wederom 13% meer kleine oude occasions verkocht ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014.

Waarom een kleine occasion kopen

Voornamelijk de jongeren hebben het gemunt op deze occasions. De kleine oude occasions zijn vaak erg goedkoop in aanschaf, maar ook in de belasting. Tevens zijn de occasions uit begin 2000 nog steeds relatief goedkoop onderhoud, het zijn vaak degelijke auto’s en er zijn genoeg reserveonderdelen in omloop. Mensen die handig zijn kunnen vaak ook zelf wat klein onderhoud aan hun auto doen.

A-segment occasions van Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol hebben we ook een groot aantal occasions uit het A-segment staan. Vaak jonge occasions met minder dan 100.000 kilometer op de teller! Wij ontvangen echter ook vaak inruilauto’s van mensen die iets nieuws zoeken. Deze inruilauto’s zijn vaak kleine oude occasions, ideaal voor iemand die een goedkope occasion zoekt! Bekijk onze occasions online of bezoek onze autoshowroom in Nijkerk! We zien u graag!