Is uw auto al klaar voor de winter? Auto Nol

Is uw auto al klaar voor de winter?

Ondertussen zit het jaar 2016 er alweer bij op, is uw auto al klaar voor de winter? Hierbij kunt u denken aan het laten uitvoeren van een wintercheck en aan het wisselen van uw zomerbanden naar winterbanden. Hoewel het nog niet echt heel erg koud is geweest, is het toch belangrijk om hier alvast rekening mee te houden. Niet alleen vanwege uw veiligheid, maar bijvoorbeeld ook voor wintersport.

Winterbanden

Winterbanden zijn niet enkel effectief tegen een glad wegdek met sneeuw, ze geven uw auto al veel meer grip wanneer de temperatuur onder de 7 graden is! Dit voorkomt dat u gaat glijden, waardoor u een stuk veiliger de weg op gaat. Daarnaast is in een aantal landen winterbanden verplicht. Wanneer u bijvoorbeeld naar Oostenrijk op wintersport gaat, dan moet u verplicht winterbanden hebben.

Wintercheck

Net als bij een zomercheck lopen wij bij een wintercheck de hele auto weer even langs. Zo weet u zeker dat uw auto ‘winterproof’ is. Zo kijken wij dus onder andere naar de banden, verlichting en ruitenwissers, maar ook naar onderdelen die gevoelig zijn voor koud weer. Enkele gevoelige onderdelen zijn de de radiateur, uitlaat, veren en accu. Door dit alles goed te controleren wordt de kans op pech geminimaliseerd.

Werkplaatsafspraak bij Auto Nol

Een werkplaatsafspraak inplannen is erg gemakkelijk middels onze online module op de website, hier ziet u gelijk welke datums nog beschikbaar zijn. Uiteraard biedt onze app ook deze mogelijkheid! Vanzelfsprekend kunt u ook altijd nog ouderwets met ons bellen om een afspraak in te plannen. Wees er op tijd bij want rond deze tijd van het jaar is het altijd zeer druk in de werkplaats!

Plan hier uw afspraak in! >>