Intelligente personal assistant van BMW | Autobedrijf Auto Nol

Intelligente personal assistant van BMW

Vanaf maart 2019 wordt het bij een aantal BMW-modellen mogelijk om gebruik te gaan maken van de ‘BMW Intelligent Personal Assistant’, een digitale assistant voor in de auto.

Dit principe is niet nieuw, want afgelopen jaar presenteerde Mercedes-Benz MBUX, een vergelijkbaar systeem dat aan de hand van kunstmatige intelligentie leert wat de voorkeuren van de gebruiker zijn. Met de ontwikkeling van de BMW Intelligent Personal Assistant zit BMW de concurrentie op de hielen. Het systeem zal bestuurd kunnen worden met stemcommando’s.

“Hey BMW…”

Met behulp van het stemcommando “Hey BMW” kan de BMW-rijder het systeem aanroepen. Vervolgens kan men een vraag stellen over de auto, kan een instelling van de auto gewijzigd worden of kan het systeem bijvoorbeeld nieuwe e-mails vanuit een gekoppeld e-mailaccount voorlezen. Enkele mogelijkheden van de BMW Intelligent Personal Assistant:

  • het infotainment systeem aansturen met behulp van stemcommando’s
  • informatie van de auto opvragen zoals oliepeil of bandenspanning
  • algemene informatie opvragen zoals bijvoorbeeld de huidige tijd of file informatie
  • het instellen van het navigatiesysteem
  • het aanpassen van de verwarming of verlichting binnen de auto

Doordat het systeem verbonden is met internet, moet het in de toekomst ook mogelijk worden om met andere ‘connected devices’ zoals smartphones en smartspeakers te kunnen communiceren. Op deze manier wordt het ook mogelijk om de BMW aan te sturen van buiten de auto.

Machine learning en verkrijgbaarheid

Met behulp van machine learning zal de BMW Intelligent Personal Assistant bovendien een profiel opbouwen van de gebruiker, om zo bepaalde instellingen te kunnen onthouden. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat het systeem bepaalde voorkeuren kan onthouden op basis van routines en locatie. Vanaf november 2018 kan het systeem besteld worden op de nieuwe BMW 3-serie. Vanaf maart volgend jaar zullen vervolgens de BMW X5, BMW Z4 en de BMW 8-serie automatisch geüpdatet worden, mits de auto’s gebruikmaken van het nieuwste BMW-besturingssysteem.

BMW-occasions bij Auto Nol

Is een nieuwe BMW voor u niet interessant en wilt u in plaats daarvan profiteren van een voordelig geprijsde BMW-occasion, dan kunt u uiteraard terecht bij Auto Nol in Nijkerk. In ons aanbod vindt u regelmatig een aantal BMW’s terug met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Bovendien kunt u niet alleen de aankoop of financiering van uw nieuwe BMW bij ons regelen, maar kunnen wij u ook voorzien in het benodigde onderhoud. Kom eens langs bij ons in Nijkerk en maak vrijblijvend kennis met de persoonlijke service van Auto Nol.

Onze BMW-occasions bekijken