In 4 stappen uw auto klaar voor de winter | Autobedrijf Auto Nol

In 4 stappen uw auto klaar voor de winter

De wintertijd is weer ingegaan en de koudere winterdagen staan voor de deur. Ook al is het misschien nog niet extreem koud, het is verstandig om alvast de juiste voorbereidingen aan uw auto te treffen zodat deze winterklaar is. Het is immers een stuk aangenamer om dit nu te doen, dan wanneer het straks echt koud is. Met het onderstaande stappenplan bereidt u zich goed voor op de winter en kunt u veilig de weg op.

Houd uw auto schoon

Wanneer het vriest wordt er veel gestrooid en, zoals bekend bij de meeste mensen, is strooizout niet goed voor uw auto. Het strooizout in combinatie met sneeuw is namelijk funest voor de deurrubbers, kunststof delen van uw bumpers en uw velgen. Een extra laagje wax beschermd uw auto. Daarnaast is het ook goed om uw auto wat vaker te wassen en zodoende de auto te ontdoen van pekel en ander vuil. Het is wel belangrijk om dit op een mooie dag te doen en eventueel de auto bij de portieren en ramen nog wat na te drogen, zo voorkomt u dat deze vastvriezen.

Smeer uw rubbers en sloten in

Wanneer de temperaturen onder het vriespunt raken, kan het zijn dat de deurrubbers en sloten dichtvriezen. Door met een rubberstick of vaseline over de deurrubbers te gaan, voorkomt u dat er vocht tussen het rubber en de deur kan komen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de deuren dichtvriezen. Sloten kunt u het beste inspuiten met WD40 of teflonspray. Het is daarnaast ook belangrijk dat u de ruitenwisservloeistof aanmengt met antivries.

Winterbanden onder uw auto

Het klinkt misschien als een opendeur, maar winterbanden geven uw auto extra grip op de weg wanneer het heeft gesneeuwd of geijzeld. Winterbanden zorgen daarnaast niet alleen voor meer grip bij sneeuw, maar ook op nat wegdek en onder de 7 graden bieden ze al een stuk meer grip dan zomerbanden. Daarnaast is het ook belangrijk om uw bandenspanning regelmatig te controleren. Wanneer uw banden een lagere bandenspanning hebben, dan heeft u namelijk veel minder controle op de weg.

Controleer uw accu

Een van de meest voorkomende winterproblemen is een zwakke of kapotte accu. Het is daarom slim om vooraf alvast te controleren of de accu nog goed werkt. Wanneer deze niet meer naar behoren werkt, is het slim om hem te laten vervangen. Wanneer het vriest kan een accu namelijk veel sneller ontladen. Door een controle vooraf komt u dus niet onverwachts in de kou te staan.

Maak uw auto winterklaar bij Auto Nol

Wilt u goed voorbereidt de weg op in de winter? Laat uw auto dan controleren . We kunnen dan tevens direct uw winterbanden monteren. Zo kan u met een gerust gevoel de winter in. Maak nu een afspraak in onze werkplaats !