Importauto wint aan populariteit | Auto Nol Nijkerk

Importauto wint aan populariteit

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een tweedehands auto uit het buitenland te importeren. Dit is vooral een financieel gunstig alternatief ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe auto. In Nederland worden namelijk verschillende belastingen geheven op het moment dat een nieuwe auto wordt aangeschaft (denk aan BPM en BTW), terwijl deze belastingen in het buitenland niet bestaan of lager zijn. Daardoor kan het voordeel bij het importeren van een tweedehands auto met weinig kilometers op de teller al snel behoorlijk oplopen.

Flinke stijging geïmporteerde occasions

In januari 2018 werden meer dan 18.000 occasions geïmporteerd, wat maar liefst 10 procent meer is dan in dezelfde periode een jaar eerder. In dezelfde periode steeg de totale Nederlandse verkoop van occasions met 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, wat goed laat zien dat de import van occasions sterker stijgt dan de markt als geheel. De meest populaire modellen, zijn auto’s uit de middenklasse van enkele jaren oud.

Einde nog niet in zicht

De enorme vraag naar importauto’s heeft niet alleen te maken met het financiële plaatje, maar ook met vraag en aanbod op de markt voor occasions. Nieuwe auto’s worden in Nederland vooral zakelijk gereden en deze auto’s zijn vaak niet interessant voor consumenten. Zo zijn het bijvoorbeeld vaak diesels, hebben ze te veel kilometers op de teller en zijn ze vaak niet al te rijk uitgerust. In een land als Duitsland kent men dit probleem niet en is het aanbod bovendien vele malen groter. De verwachting is daarom dat de komende jaren eerder meer consumenten voor een buitenlandse occasion zullen kiezen, dan minder.

Betaalbare occasions bij Auto Nol

Wilt u een auto uit het buitenland importeren of vindt u dit te veel gedoe en bent u gewoon op zoek naar een betrouwbare en betaalbare tweedehands auto? Bij Auto Nol in Nijkerk kunnen wij u in beide gevallen helpen. Doordat wij over een groot netwerk binnen de autobranche beschikken, is het mogelijk om een auto voor u te zoeken in binnen- of buitenland. Ook hebben wij op ieder moment een ruim aanbod occasions voor u staan in onze showroom. Onze auto’s zijn betaalbaar en bovendien goed onderhouden.