HYBRIDE AUTO KOPEN? INTERESSANTE KEUS! | Autobedrijf Auto Nol

HYBRIDE AUTO KOPEN? INTERESSANTE KEUS!

Elektrische Voertuigen (EV) hebben de toekomst. Toch is een EV nog niet voor iedereen de oplossing. Ben je toe aan een andere auto en wil je milieuverantwoord en voordelig rijden? dan is het kopen van een hybride auto zeker een interessante en slimme keus!

HYBRIDE RIJDEN, WAT IS DAT NOU PRECIES?

Er wordt nog wel eens gedacht dat een hybride auto en een volledig elektrische auto (EV) hetzelfde zijn. Dit is niet zo. Een volledig elektrische auto rijdt écht alleen maar elektrisch. Een hybride auto heeft twee motoren: een verbrandings- en een elektromotor. De verbrandingsmotor loopt op benzine en de elektromotor werkt op stroom die uit de accu in de auto komt.

WANNEER KIES JE VOOR HYBRIDE RIJDEN?

Waarom is het kiezen voor een hybride auto een interessante keus? En wat maakt het een slimme keus? We zetten de voordelen van hybride auto’s voor je op een rij. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op, want ons team zit er helemaal klaar voor.

7 VOORDELEN VAN HYBRIDE AUTO’S

Waarom een hybride auto helemaal niet zo’n gek idee is? Nou, hierom:

1) je stoot veel minder schadelijke stoffen uit, doordat de elektromotor in stadsverkeer of files de aandrijving overneemt
2) geen laadpaal-stress, altijd de mogelijkheid om op benzine te rijden dus veel grotere actieradius
3) parkeermogelijkheid op speciale parkeerplekken met laadpaal (plug-in hybride)
4) veel keus in tweedehands hybride auto’s. Aanbod EV auto’s is nog relatief laag en de aanschafprijzen liggen nog (veel) hoger
5) je accu opladen is veel goedkoper dan een tank benzine of diesel, dus bespaar kostbare brandstof
6) fiscaal voordeel: 50% korting op de wegenbelasting t/m december 2024 (plug-in hybride)
7) bijna alle hybride auto’s zijn voorzien van een automatische versnellingsbak

WEL OF NIET HYBRIDE RIJDEN?

Hopelijk hebben we je het een stuk makkelijker gemaakt om de balans op te maken als je overweegt hybride te gaan rijden. Heb je nog vragen of wil je weten of een hybride auto in jouw situatie een interessante keus is? Vraag het ons team!

ONDERHOUD OF LAADPAAL NODIG?

Als lid van Vakgarage en BOVAG kunnen wij je natuurlijk ook verder informeren over de installatie van laadpalen of het onderhoud aan je hybride auto. Als lid van Vakgarage zijn wij E-Mobility specialist. Zo hoeft het onderhoud aan een hybride auto niet meer te kosten dan een “normale” benzine auto. Kort gezegd heeft een hybride auto veel voordelen en is een hybride auto kopen een interessante keus!