Het is tijd voor winterbanden | Autobedrijf Auto Nol

Het is weer tijd voor winterbanden

In de maand november verruilen de meeste automobilisten hun zomerbanden voor winterbanden. Dit jaar komen die bandenwissels echter trager op gang dan normaal het geval is. Misschien heeft u er zelf ook nog niet aan gedacht, maar toch is het verstandig om binnenkort een afspraak hiervoor te maken. Want hoewel het overdag mooi weer is, dalen de temperaturen langzamerhand en komen de winterse omstandigheden dus steeds dichterbij.

Waarom er minder bandenwissels plaatsvinden

Naast het milde winterweer van de afgelopen jaren, speelt ook corona een rol in de verminderde hoeveelheid bandenwissels. Zo blijft iedereen vaker thuis, waardoor het wisselen van de banden minder vanzelfsprekend is. Om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd zijn banden wil laten wisselen wanneer het straks daadwerkelijk gaat vriezen, is het verstandig om dit nu alvast in te plannen.

Het voordeel van winterbanden

In tegenstelling tot onder andere Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk, is het gebruik van winterbanden niet verplicht in Nederland. Toch wordt dit wel sterk aangeraden. Het wisselen van uw banden is namelijk niet alleen goed voor uw eigen veiligheid, ook zorgen winterbanden voor meer rijcomfort. Het effect van winterbanden ervaart u al wanneer de temperatuur 7 °C of minder is, iets wat de afgelopen nachten en ochtenden al geregeld is voorgekomen.

Het verschil tussen zomer- en winterbanden

Zomerbanden zijn gemaakt van rubber. Door koude temperaturen wordt dit rubber hard en verliest u grip op de weg. Winterbanden zijn gemaakt van een ander soort rubber dat flexibel blijft bij koude temperaturen. Daarnaast zijn ze voorzien van lamellen. Dit zijn groeven in de band die werken als een soort grijpers waardoor uw grip op de weg beter is.

Zomer- en winterbanden wisselen bij Auto Nol

Voorkom onnodig lange wachttijden en maak vandaag nog een afspraak voor het wisselen van uw banden. Bij Auto Nol kunt u voordelig uw banden laten wisselen. Ook kunt u uiteraard een set winterbanden bij ons aanschaffen wanneer u hier nog niet over beschikt. Maak een afspraak met onze werkplaats door te bellen naar 033-246 55 17 of plan direct een afspraak in middels onze werkplaatsagenda.