Heel Europa uitstootvrij vanaf 2035 | Auto Nol

Heel Europa uitstootvrij vanaf 2035

Als mensheid produceren we een hele hoop uitstoot van gassen die niet bepaald goed zijn voor onze planeet. Om dit tegen te gaan is het vanaf 2035 niet meer mogelijk om een nieuwe auto te kopen met een benzine- of dieselmotor, wat geldt voor de gehele EU. Volgens marktkenners is het mogelijk dit doel te bereiken, echter gaat dit de consument meer geld kosten.

 

Autofabrikanten sceptisch

Het duurt nog even voor de regel ingaat, maar autofabrikanten zijn sceptisch over het komende verbod. Bepaalde materialen en onderdelen zijn maar beperkt leverbaar, er heerst veel onzekerheid in de toeleveringsketen en de laadinfrastructuur wordt te traag uitgerold. Hierdoor wordt het volgens autofabrikanten erg lastig om de deadline van 2035 te halen. Maar mocht dit wél mogelijk zijn, dan zal de Europese Unie de eerste regio zijn die volledig elektrisch rijdt. En voor zover we nu weten, voorlopig ook de enige!

Aanschaf auto’s duurder

Volgens automarktanalist Matthias Schmidt is het wel degelijk een haalbaar doel. Volgens zijn analyse is het mogelijk om binnen 4 a 5 jaar een ontwikkelingscyclus op te bouwen, en vervolgens duurt het 10 jaar om de infrastructuur uit te rollen. Dit komt natuurlijk met een prijskaartje, die betaald zal worden door de consument. In zowel ontwikkelings- als ontwikkelde landen zal dit te merken zijn. Goedkoop autorijden zal verleden tijd zijn.

Overbelasting stroomnet

Het elektriciteitsnet is maar beperkt belastbaar en op dit moment zelfs al lichtelijk overbelast. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven in zowel Noord-Brabant als Limburg waar het momenteel niet mogelijk is om aangesloten te worden op het stroomnet. Dit komt doordat de stroom door verdeelstations gewoonweg niet meer verwerkt kan worden. Of dit stroomnet op tijd wordt uitgebreid en alle komende elektrische auto’s kan voorzien van stroom is dus nog maar de vraag.

Occasions bij autobedrijf Auto Nol

Het blijft gelukkig nog altijd mogelijk om een occasion aan te schaffen bij Autobedrijf Auto Nol. We hebben een groot aanbod aan elektrische, benzine- of dieselauto’s in onze showroom in Nijkerk. Of kies voor een hybride voor een combinatie van beide werelden. Kom eens gezellig langs in onze showroom in Nijkerk of neem contact op via ons formulier. Het is ook mogelijk om uw auto te verkopen bij Auto Nol!