Steeds meer mensen halen een automaatrijbewijs | Autobedrijf Auto Nol

Handgeschakelde auto verdwijnt, steeds meer occasions met automaat

Bij de nieuwe elektrische auto’s die van de band rollen, is het niet meer dan logisch dat deze zijn voorzien van een automaat. Echter zijn er nog vele merken die van oorsprong auto’s produceren met een verbrandingsmotor en handmatige versnellingsbak. Langzaamaan maken ook zij stuk voor stuk de omschakeling naar het produceren van enkel en alleen elektrisch aangedreven modellen. Bij de transitiefase die daartussen zit, nemen we langzaam maar zeker afscheid van de handgeschakelde auto. Want ondanks dat de nieuwe modellen nog kunnen worden opgeleverd met een verbrandingsmotor, laten vele fabrikanten weten dat dit zonder handgeschakelde versnellingsbak zal zijn. Dit zien wij dan ook terug in het groeiende aanbod aan occasions met automaat!

Nieuwe bestuurders kunnen starten met lessen in automaat

Door de transitie naar het elektrische rijden en het rijden met een automaat, spelen de rijscholen ook hier op in. Zo werken bijvoorbeeld De provincie Gelderland, de Vereniging Elektrisch Rijders (VER), de Vereniging Rijschool Belang (VRB) en de BOVAG samen aan diverse pilotprojecten onder de naam “Les Elektrisch”.

Door de rust van elektrisch rijden – zoals je weet altijd een automaat – is het veel prettiger wennen aan het verkeer. Immers, je hoeft niet direct de truc van schakelen óók nog eens te leren (dat komt later wel, als je dat nog wilt).
Les Elektrisch

Het leren schakelen wordt dus optioneel in deze nieuwe vorm van lessen. Dit zal voor vele nieuwe autobestuurders het nieuwe normaal worden. Wanneer zij dus slagen voor hun rijbewijs zal de vraag naar een occasion met een automaat sterk toenemen. We voorzien namelijk dat niet iedereen in de gelegenheid is om een nieuwe elektrische auto aan te schaffen.

Autofabrikanten zeggen vaarwel tegen handgeschakelde versnellingsbak

Diverse merken kondigen het aan in hun visie op de toekomst voor het bedrijf. De handgeschakelde versnellingsbak zal uit de productie verdwijnen. Dit stelde onder andere Markus Schaefe, hoofd van Mercedes R&D-activiteiten. Het is onderdeel van kostenbesparende initiatieven die het bedrijf wilt doorvoeren. Ongetwijfeld heeft het ook te maken met de overschakeling naar volledig elektrische modellen. Het is dan simpelweg niet meer rendabel voor het bedrijf om de handgeschakelde versnellingsbak te blijven produceren voor een klein deel van de markt. Dezelfde conclusie trok Volkswagen. De Tiguan en Passat zullen alleen nog met automaat geleverd worden.

Occasions met automaat

Nu dus het rijden met een automaat vanuit de rijscholen wordt gestimuleerd en er steeds meer auto’s worden opgeleverd zonder handgeschakelde versnellingsbak, hebben wij het aanbod aan occasions die zijn voorzien van een automaat enorm zien groeien. Wanneer u dus al wilt overschakelen naar het rijden met een automaat, dan kan dat! Bekijk gauw eens onze collectie occasions met automaat op de website of kom eens langs in onze showroom. Onze medewerkers staan u graag te woord om nadere uitleg te geven over deze modellen. Ook voor onderhoud aan uw elektrische auto met automaat bent u bij Autobedrijf Auto Nol aan het juiste adres.

Indien u direct een vraag heeft, neem dan telefonisch contact met ons op via 033 – 246 55 17 of mail de vragen naar verkoop@autonol.nl