Grote stijging van aantal leaseauto’s | Autobedrijf Auto Nol

Grote stijging van aantal leaseauto’s

In het jaar 2021 is het aantal leaseauto’s in Nederland gestegen met 5,2%, wat neerkomt op een stijging van 60.000 nieuwe auto’s. Voor een vaste vergoeding per maand wordt de leaseauto ter beschikking gesteld voor gebruik. Maar, de koper van de auto blijft de eigenaar van de auto en is ook veelal verantwoordelijk voor het onderhoud aan de auto. Er is vaak een vaste looptijd voor een leaseauto: 12, 24, 36, 48 of zelfs wel 60 maanden. Wanneer u een auto leaset, krijgt u deze dus in bruikleen.

Toename aantal leaseauto’s in Nederland

In Nederland zijn er drie soorten leaseauto’s: zakelijke lease, bestelwagens lease en private lease. Van alle leaseauto’s in Nederland is de helft elektrisch. Vooral private lease is het afgelopen jaar in populariteit gestegen. Omdat het kopen van een nieuwe auto een flinke investering is, is het door private lease gemakkelijk en aantrekkelijk voor particulieren om te kiezen voor nieuwere en schonere auto’s. Zonder een flinke investering te hoeven doen.

Invloed op hypotheek door private lease

De populariteit van leaseauto’s zal dit jaar naar verwachting gaan afnemen omdat er een leasecontract meegenomen gaat worden in het verkrijgen van hypotheken wat betekent dat mensen een lagere hypotheek krijgen wanneer zij een private lease contract hebben lopen. Er kan simpelweg minder geleend worden, omdat zo’n contract geregistreerd wordt in het BKR. Dus wanneer u een auto wilt gaan leasen, moet u rekening houden met eventuele bijkomende gevolgen. Mensen die al een hypotheek hebben, kunnen waarschijnlijk alsnog zonder problemen een auto leasen.

Auto leasen bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol is het ook mogelijk om een auto te leasen door middel van private lease. Met de private laese calculator kunt u gemakkelijk berekenen wat u per maand kwijt bent als u voor een private leaseauto bij Autobedrijf Auto Nol gaat. Als u vragen heeft, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons!