Goed jaar occasionverkopen | Auto Nol

Goed jaar occasionverkopen

Het jaar 2015 zal te boek gaan als een topjaar voor de occasionverkopen in Nederland. Naar schatting worden er ongeveer 1,85 miljoen occasions verhandeld. In het jaar 2015 zijn ook een aantal opvallende trends te zien in de occasionverkopen. Ten eerste zijn MPV’s volledig uit de gratie en zijn kleine SUV’s en crossovers immens populair. Verder kiest een consument er steeds vaker voor om naar een professionele occasion dealer te gaan. Het onderling verhandelen van occasions wordt steeds minder populair, men lijkt te kiezen voor zekerheid, service en garantie. Bent u op zoek naar een betrouwbare jonge occasion? Dan bent u bij autobedrijf Auto Nol aan het juiste adres! Wij hebben altijd meer dan 100 auto occasions beschikbaar, kom gerust langs in onze autoshowroom!

Occasionverkopen in 2015

Tot en met november 2015 zijn er 1,7 miljoen occasions verkocht in Nederland, dit betekent een stijging van 3,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In december worden in tegenstelling tot de verkoop van nieuwe auto’s geen uitschieters verwacht in de occasionverkopen, daarmee komt het totaal aantal verkochte occasions in 2015 uit op ongeveer 1,85 miljoen. Hierdoor wordt er in 2015 eindelijk na een lange dip weer het niveau van 2011 bereikt. Voornamelijk de verkoop bij professionele kanalen is flink gestegen, men gaat liever naar een professioneel autobedrijf waar men advies, garantie en service krijgt. Net als in voorgaande jaren is Volkswagen het meest populaire merk onder occasionkopers.

Occasion modellen

In het afgelopen jaar waren voornamelijk de compacte auto’s erg in trek, dit blijkt wel uit het feit dat er bijna 714.000 A-segment occasions verkocht zijn. Occasions uit het A-segment, denk hierbij bijvoorbeeld aan een Toyota Aygo of een Fiat Panda, zijn goed voor 42% van de totale verkopen. Vorig jaar werden er tot en met november 670.000 A-segment occasions verkocht, dit betekent een toename van bijna 7%. De grote daling in de verkoop van grote MPV’s wordt opgevangen door een goede verkoop van kleine SUV’s en crossovers, de verkoop van deze modellen zijn het afgelopen jaar met 15% gestegen ten opzichte van 2014. Van alle verkochte occasions is ongeveer 80% een bezine, het aantal diesel auto’s loopt langzaam terug. Hybride occasions zijn van 0,2% gestegen naar een marktaandeel van 1,3%.

Occasion kopen

Bij Auto Nol in Nijkerk vindt u meer dan 100 auto occasions van uitstekende kwaliteit! Bij ons staat service hoog in het vaandel, dus wij ontvangen u graag als gast in onze showroom. Samen gaan we op zoek naar een occasion die bij u past! Laat u verassen door ons ruime aanbod en onze aantrekkelijke prijzen! Tot ziens bij Auto Nol.