auto-importeren-steeds-populairder

Flinke stijging in auto import uit het buitenland

Het wordt steeds populairder om een auto uit het buitenland te laten importeren. Sinds een aantal jaar is het aantal van dit type autoverkopen dan ook hard gestegen. Waar er vier jaar geleden gemiddeld nog zo’n 120.000 auto’s per jaar werden geïmporteerd, zijn er in de eerste helft van 2019 al bijna 200.000 auto’s geïmporteerd.

Lees meer over onze import-dienstverlening

Duitse auto’s populair

Hoe het kan dat de auto import uit het buitenland zo hard is gestegen, komt onder andere door het tekort aan gebruikte jonge occasions in eigen land. Tijdens de laatste crisis zijn er namelijk erg weinig nieuwe auto’s verkocht en deze achterlopende verkopen zorgen er nu weer voor dat er op dit moment minder auto’s als tweedehands worden aangeboden.

Nederland is voor wat betreft het kopen en onderhouden van auto’s bovendien een duur land en de stijgende populariteit van auto import heeft ook te maken met het prijsvoordeel en de kwaliteit van de auto’s uit het buitenland. In Duitsland betaal je bijvoorbeeld een stuk minder voor een auto, wat voornamelijk door het grotere aanbod komt. Daarnaast zijn de occasions uit Duitsland vaak ook nog een stuk luxer uitgevoerd en beter onderhouden. Hierdoor is het dus mogelijk om in Duitsland meer waar voor je geld te krijgen.

Besparen op de bpm

Tot slot is een bijkomende reden, dat nieuwe auto’s in de Nederlandse showrooms flink duurder zijn geworden in de afgelopen jaren. Doordat regels met betrekking tot het meten van de Co2-uitstoot van nieuwe auto’s zijn aangepast, zijn de meeste modellen op papier namelijk in uitstoot omhooggegaan. Deze uitstoot hangt vervolgens samen met de bpm, die op basis van deze waarden wordt vastgesteld en hierdoor vaak hoger uitvalt. Er kan daardoor bij de import van jonge occasions extra worden bespaard dankzij de bpm-verhoging, wat het importeren van een jong gebruikte auto nog gunstiger maakt.

Auto laten importeren door Auto Nol

Wilt u een auto importeren uit het buitenland? Dan kunt u al het regel- en papierwerk aan ons overlaten. Auto Nol begeleidt u dan van A tot Z, waarbij u van ons een prijs krijgt waarvoor wij de auto voor u naar Nederland halen en op Nederlands kenteken bij u af zullen leveren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat dit u scheelt ten opzichte van een vergelijkbare Nederlandse auto? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op.