Elektrische VW-modellen voor het grote publiek | Auto Nol

Elektrische VW-modellen voor het grote publiek

Volkswagen is als marktleider in de autobranche van plan om als eerste op grote schaal elektrische auto’s te gaan produceren en verkopen. Op deze manier wil het merk elektrisch rijden bereikbaar maken voor het grote publiek. Uiteraard zullen de nieuwe elektrische Volkswagens in de komende jaren ook in ons land op de wegen verschijnen.

Elektrisch rijden bereikbaar maken voor het grote publiek

Om elektrisch rijden echt bereikbaar te maken, zal de aanschafprijs van een elektrische auto wel flink omlaag moeten en dat begrijpen ze bij Volkswagen. De reden voor de hoge aanschafprijs zijn namelijk de benodigde accu’s, die op dit moment nog relatief kostbaar zijn. Door de productie flink op de schroeven hoopt Volkswagen op dit vlak significante schaalvoordelen te behalen, waardoor de productiekosten en de uiteindelijke aanschafprijs omlaag kunnen.

In de vorige eeuw deed Volkswagen hetzelfde met de massaproductie van de Volkswagen Kever, een model dat autorijden op dat moment bereikbaar maakte voor een grote groep mensen. Nu hoopt Volkswagen met behulp van een investering van een miljard euro over twee jaar 150.000 elektrische auto’s per jaar te kunnen produceren.

Elektrisch rijden in Nederland

Als het om elektrisch rijden gaat, is Nederland een belangrijke markt voor Volkswagen. De Nederlandse overheid stimuleert namelijk de verkoop van elektrische auto’s uitermate goed. Zo kunnen Nederlanders nu al op veel plekken gemakkelijk hun auto opladen en krijgen ze fiscaal voordeel bij de aanschaf van een elektrisch model. Dit zijn twee belangrijke voorwaarden om de verkoop van elektrische auto’s op grote schaal te laten slagen. Volkswagen verwacht in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s in ons land te verkopen, aangezien Nederlanders snel door zullen hebben dat ze met een elektrische auto flink kunnen besparen op verbruik en onderhoud.

Elektrische occasions bij Auto Nol

Bent u al klaar voor elektrisch rijden, maar staat de hoge aanschafprijs van een nieuwe elektrische auto u tegen? Dan kunt u bij Auto Nol terecht voor elektrische occasions tegen een betaalbare prijs. Uiteraard hebben wij ook op ieder moment een interessant aanbod Volkswagen occasions voor u beschikbaar. Bekijk ons aanbod gemakkelijk online of kom eens langs in onze showroom in Nijkerk.

Occasions bekijken