Elektrische Jaguar I-Pace is auto van het jaar 2019 | Autobedrijf Auto Nol

Elektrische Jaguar I-Pace is auto van het jaar 2019

Ieder jaar wordt op de autoshow van Genève traditiegetrouw de winnaar van de verkiezing ‘European Car of the Year’ bekendgemaakt. Dit jaar is voor het eerst sinds de introductie van de verkiezing in 1964, een elektrisch aangedreven auto tot winnaar gekroond. Het gaat hier om de Jaguar I-Pace, een volledig elektrisch aangedreven SUV met een prijskaartje van om en nabij de € 80.000,-. De Jaguar wist hierbij de Alpine A110 te verslaan op basis van voorkeursstemmen.

Over de verkiezing European Car of the Year

De betreffende verkiezing wordt al een flink aantal jaren georganiseerd en ieder jaar beoordeeld een vakjury auto’s die in de twaalf maanden voorafgaand aan de verkiezing zijn geïntroduceerd op hun prestaties binnen een aantal categorieën. Dit jaar waren er 38 kanshebbers, welke onder andere zijn beoordeeld op verbruik, comfort, veiligheid en prijs. Op basis van een eerste stemronde bleven er zeven kandidaten over en uit deze zeven kwamen de I-Pace en de A110 als winnaars naar voren met een gelijke score. Daarom is er vervolgens gekeken hoeveel leden van de jury de I-Pace als favoriet hadden en hoeveel de A110, op basis hiervan kwam de Jaguar I-Pace als winnaar uit de bus met twee juryleden verschil (18 om 16).

Over de Jaguar I-Pace

De winst voor de Jaguar I-Pace is in meerdere opzichten uniek. Het is namelijk voor het eerst dat Jaguar met de prijs aan de haal gaat en ook voor het eerst dat er een elektrische auto als winnaar is gekozen. Door de jury wordt de I-Pace gezien als het perfecte antwoord op de gecombineerde vraag naar SUV’s en naar elektrische voertuigen. De auto heeft een actieradius van iets minder dan 500 kilometer en is volgepakt met moderne technologie zoals rijstrookdetectie, parkeerhulp en adaptive cruise control. In Nederland heeft Jaguar inmiddels, ondanks het stevige prijskaartje, meer dan 3.500 auto’s van het type I-Pace verkocht.

De kwaliteit van Auto Nol

Bij Auto Nol streven we ernaar om u op ieder moment kwaliteit te kunnen leveren tegen een betaalbare prijs. Daarom houden wij ook altijd in de gaten welke auto’s goed beoordeeld worden en waarom. Hierdoor hebben wij op ieder moment een interessant aanbod occasions voor u klaarstaan in onze showroom in Nijkerk. U kunt ons aanbod alvast online bekijken, maar u bent natuurlijk ook altijd welkom voor een bezichtiging bij ons op locatie.

Occasions bekijken