“Elektrische auto goedkoper dan diesel" | Autobedrijf Auto Nol

“Elektrische auto goedkoper dan diesel”

Uit onderzoek van leasemaatschappij LeasePlan komt naar voren dat de totale kosten van het rijden in een elektrische middenklasser in Nederland inmiddels onder de totale kosten van het rijden op diesel liggen. In de berekening zijn alle kosten meegenomen die relevant zijn voor het rijden in een auto. U kunt hierbij denken aan afschrijving, brandstof, verzekeringen, belastingen en onderhoud. LeasePlan vergeleek de kosten in verschillende Europese landen waar het bedrijf actief is.

Elektrisch rijden steeds concurrerender

Op dit moment is het alleen in Nederland en Noorwegen gunstig om voor elektrisch te kiezen ten opzichte van diesel (beide landen) of benzine (alleen in Noorwegen). In andere Europese landen, zoals Engeland en België, wordt het gat dat er kostentechnisch is tussen de verschillende aandrijvingen echter ook snel kleiner. Wat opvalt is dat de gemiddelde kosten voor autorijden sterk verschillen binnen Europa. Zo rijdt iemand in Polen bijvoorbeeld gemiddeld voor € 448 in een middenklasser, terwijl een Italiaan hier zomaar € 761 voor kwijt is.

Kosten elektrisch vergeleken met diesel en benzine

In Nederland kost het gemiddeld € 829 om een elektrische middenklasser te kunnen rijden, terwijl een vergelijkbare dieselauto gemiddeld € 861 kost om te rijden. Benzineauto’s blijven echter goedkoper, aangezien de totale eigendomskosten voor deze auto’s gemiddeld genomen € 785 bedragen. Vooral op brandstof weten de rijders van elektrische auto’s flink te besparen. Zij geven € 39 per maand uit, terwijl benzinerijders gemiddeld voor € 110 per maand tanken en dieselrijders voor € 78.

Betaalbaar autorijden met de hulp van Auto Nol

Wilt u ook betaalbaar de weg op? Dan helpt Auto Nol u graag bij de aanschaf van een voordelige en betrouwbare occasion. Onze auto’s hebben de grootste afschrijving al gehad, waardoor de totale kosten van het bezit van de auto sterk afnemen. Dit betekent dat u veel voordelige rijdt in vergelijking tot de gemiddelde kosten die van toepassing zijn op een vergelijkbare auto. Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar.

Direct naar occasions