Elektrisch of benzine, wat is de voordeligste stadsauto? | Autobedrijf Auto Nol

Elektrisch of benzine, wat is de voordeligste stadsauto?

Zoekt u een stadsauto, maar weet u nog niet zeker of u elektrisch wilt rijden of op benzine? Om hier een keuze in te maken moet er met verschillende factoren rekening worden gehouden. Dit kan behoorlijk lastig zijn en daarom heeft de ANWB een vergelijking gemaakt tussen twee occasions om te kijken welke het voordeligst functioneert als stadsauto.

Wat is een stadsauto?

Een stadsauto is ideaal wanneer u dagelijks door stedelijke gebieden moet rijden. Dankzij een compact design rijden deze auto’s zonder problemen door de smalle straten en het drukke verkeer in de stad. Daarnaast rijden stadsauto’s gemiddeld minder kilometers per jaar. Daarom is er in deze vergelijking rekening gehouden met 5.000 kilometer per jaar. Om te bepalen of een benzineauto of een elektrische auto in dit geval handiger is, heeft de ANWB twee Volkswagens met elkaar vergeleken: de Volkswagen up! en de Volkswagen e-up!.

Is elektrisch of benzine voordeliger?

Tijdens de vergelijking is er rekening gehouden met de afschrijving, diverse vaste kosten, reparatie, onderhoud en banden. Omdat een auto van dit formaat gemiddeld maar weinig kilometers maakt, zit er uiteindelijk vrij weinig verschil in de kostenposten. Toch valt een elektrische stadsauto 11 euro per maand goedkoper uit. Dit komt onder andere door het feit dat u geen wegenbelasting hoeft te betalen. Het voordeel van een elektrische auto vergeleken met een benzineauto, zal nog groter worden naarmate de auto meer kilometers per jaar maakt.

Een elektrische auto is vaak een stuk hoger qua aanschafprijs. Maar daarbij komt nog de aanschafsubsidie die u kunt ontvangen bij de aanschaf van een elektrische occasion. Echter, dit bedrag zult u ongetwijfeld wel nodig hebben voor het plaatsen van een laadpaal bij uw huis. Tenzij je de auto niet dagelijks gebruikt, dan volstaat waarschijnlijk het opladen aan het stopcontact. De mate van gebruik van uw auto is vooral leidend in de berekening of een elektrische of benzineauto voor u voordeliger is.

Uw nieuwe occasion vindt u bij Autobedrijf Auto Nol

Bent u op zoek naar een nieuwe occasion? Bij Autobedrijf Auto Nol kunt u terecht voor zowel elektrische als benzine en diesel occasions. Op onze website kunt u eenvoudig ons gehele aanbod bekijken. Ook kunnen we helpen bij het importen van een auto vanuit het buitenland. Zo doen we er alles aan om uw mobiliteitswensen in vervulling te laten gaan. Voor vragen kunt u gerust bellen naar 033-246 55 17 of vul ons contactformulier in.