De significantie van autonamen | Autobedrijf Auto Nol

De significantie van autonamen

Waar auto’s vroeger nog werden aangeduid met simpele letter en cijfer combinaties, hebben ze nu de gekste of leukste namen. Zeg nou zelf, de naam Twingo klinkt toch leuker dan 502 V8. Het is ook niet voor niets dat deze revolutie in de autowereld heeft plaatsgevonden. Maar wie verzonnen deze namen? In dit artikel leggen we u uit hoe deze tot stand komen.

Waarom namen en geen cijfers

Een merk straalt een bepaald gevoel uit naar de consumenten. En, als consument gaat u uit van het imago van het bedrijf. Zo denkt u bij Audi al snel aan luxe auto en bij Volkswagen bijvoorbeeld aan veiligheid en degelijkheid. Ditzelfde geldt voor het gevoel dat u krijgt van een naam als Mini Cooper Countryman, tegenover een naam als Mini Cooper xl2. De naam voelt zo persoonlijker en laat echt zien wat voor een gevoel u krijgt wanneer u in een Mini Cooper Countryman rijdt.

Maar hoe weet een organisatie van tevoren dat het een goede naam is? Een automerk heeft natuurlijk een idee waar de auto voor staat, maar met alleen het idee dat de fabrikant vooraf heeft bent u er nog niet…

Gotta Brands

Er is één meneer die verantwoordelijk is voor een hoop namen in de autowereld. Bij het woord Cayenne denkt u nu direct aan Porsche natuurlijk, maar vóór 2002 dacht iedereen hierbij nog gewoon aan een lange droge peper. Manfred Gotta heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat vandaag de dag een hoop mensen nu denken aan een luxe robuuste SUV. Overigens is dit ook nog eens het meest populaire model van Porsche!

Meneer Gotta begon zijn avontuur in de reclamewereld na de uitkomst van zijn boek over het bouwen van merkimago’s. Dit boek verkocht enorm snel uit, waarna Opel contact met hem opnam. Dit bleek hét keerpunt in de carrière van Manfred. Na de naam Vectra aan de nieuwste creatie van Opel te hangen, stond Renault op de stoep. Dit heeft geleid tot misschien wel zijn bekendste schepping, de Twingo.

Hoe kwam Gotta tot deze autonamen?

De inmiddels gepensioneerde Gotta kwam niet zomaar op deze namen. Visualisatie is enorm belangrijk, hij schreef soms wel 300 namen op een schoolbord met krijt. Daarnaast wilde hij de auto in een vroeg stadium ervaren, zo liet hij zich vaak zelfs in de auto opsluiten. Zo had hij de ultieme beleving bij de auto, van remlicht tot grille en zelfs de geur. Alles nam hij mee in zijn idee.

Occasions bij Auto Nol

Auto Nol heeft een heel behoorlijk aantal occasions met namen van Meneer Gotta staan in de showroom. Gelukkig hoeven wij deze dus niet meer te verzinnen, maar een beetje achtergrond over uw nieuwe occasion is altijd leuk. Kom dus gerust eens langs in onze showroom om onze occasions te bekijken of plan alvast een proefrit in via onze website. Neem hiervoor eenvoudig contact met ons op of bel ons via 033-2465517.