De onderhoudskosten van een occasion | Autobedrijf Auto Nol

De onderhoudskosten van een occasion

Om de drukte te vermijden, pakken steeds meer mensen de auto in plaats van het openbaar vervoer. Een occasion is de perfecte oplossing wanneer u nog geen auto heeft, aangezien dit stukken voordeliger is dan het aanschaffen van een gloednieuwe auto. Naast de aanschafkosten, is het ook belangrijk om rekening te houden met de bijbehorende onderhouds- en reparatiekosten (denk tenminste aan de APK, kleine beurt, grote beurt en airco service). Om te kijken wat u nu daadwerkelijk kwijt bent aan auto onderhoud, zijn de meest verkochte occasions van dit jaar met elkaar vergeleken.

Voor het berekenen van de onderhoudskosten, is er gebruik gemaakt van de eigenschappen van occasions die allemaal drie jaar oud zijn en 70.000 tot 90.000 kilometer op de teller hebben staan. De uitkomsten van deze berekeningen zijn de jaarlijkse verwachte onderhoudskosten voor de eerste 5 jaar na aanschaf van de occasion.

Occasions van Volkswagen

De Volkswagen Golf is op dit moment dé populairste occasion. Omdat dit model beschikbaar is in tal van varianten (van oud tot nieuw en van sportief tot luxueus), is er altijd wel een Golf beschikbaar die voldoet aan uw wensen. Wanneer we de verwachte onderhoudskosten voor dit model berekenen, komen we uit op ongeveer €700,- per jaar.

Een kleiner model, de Volkswagen Polo, is net zo in trek. Als ‘kleine broertje’ van de Golf, is het aankoopbedrag vaak lager en ook het onderhoud is voordeliger. Zo worden de kosten geschat op €650,- per jaar.

Andere occasions en de bijbehorende onderhoudskosten

Andere voorbeelden van geliefde occasions zijn die van Mercedes, Nissan, Ford en Fiat. Wanneer we de onderhoudskosten van de populairste occasion modellen van deze merken vergelijken, ontstaat het volgende overzicht:

  • Fiat 500: €660,- per jaar.
  • Ford Fiesta: €685,- per jaar.
  • Nissan Qashquai: €815,- per jaar.
  • Mercedes-Benz A-Klasse: €838,- per jaar.

Auto onderhoud bij Auto Nol

Bij Auto Nol adviseren we om minimaal iedere 15.000 kilometer, dan wel ieder jaar, onderhoud te laten plegen aan uw auto. Zo voorkomt u onverwachte reparaties en autopech. In onze moderne werkplaats kunnen wij alle automerken en modellen onderhouden. Maak eenvoudig een afspraak door te bellen naar 033-246 55 17 of via ons online contactformulier.