De occasionmarkt blijft groeien | Autobedrijf Auto Nol

De occasionmarkt blijft groeien

In de maand april van dit jaar zijn er ruim 50 procent meer occasions verkocht ten opzichte van vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat er in totaal 452 duizend occasions aan consumenten zijn verkocht in de eerste vier manden van het jaar. Dat is 8,3 procent meer dan vorig jaar!

Het corona-effect op de occasionmarkt

De enorme stijging van het aantal verkochte occasions is te verklaren. Zo was april 2020 de eerste volledige maand waarin een lockdown plaatsvond. Niet alleen was het een stuk lastiger om een occasion aan te schaffen, maar door de onzekerheid over de impact van het coronavirus werden er minder grote aankopen gedaan. Hierdoor werden er die maand een stuk minder occasions verkocht, waardoor de stijging van april dit jaar zo buitengewoon groot is ten opzichte van vorig jaar.

Occasionmarkt populairder dan ooit

Hoewel in april 2020 de occasionmarkt het nog lastig had, groeide deze weer in mei. Steeds meer mensen zochten een alternatief voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer en besloten een occasion aan te schaffen. Voorlopig zal de vraag naar occasions nog niet afnemen. Dit komt onder meer doordat de auto-industrie momenteel worstelt met een wereldwijd tekort aan computerchips. Hierdoor duurt het vele malen langer om een gloednieuwe auto aan te schaffen. Hierdoor verschijnen er minder occasions op de markt en stijgt de vraag naar occasions steeds verder.

Een ruim aanbod jonge occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Als gevolg van de stijgende vraag kan het nog wel eens lastig zijn om de perfecte occasion te vinden. Wilt u graag een occasion aanschaffen, maar heeft u moeite om het perfecte model te vinden? Bekijk dan het aanbod occasions van Autobedrijf Auto Nol. Wij beschikken namelijk over een ruim aanbod mooie jonge occasions. Daarnaast kunnen we u ook begeleiden bij het importen van een auto vanuit het buitenland. Dit scheelt u een hoop geregel en papierwerk. Voor vragen kunt u gerust bellen met onze medewerkers via 033-246 55 17. Ook kunt u uw vragen stellen via ons online contactformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen!