De meest geïmporteerde auto van dit jaar | Autobedrijf Auto Nol

De meest geïmporteerde auto van 2020

Waar de occasionverkoop dit voorjaar stormliep en nu voor eerst sinds een lange tijd weer minder hard gaat, loopt het voor de import van auto’s precies andersom. Dit voorjaar was absoluut niet gunstig voor de auto-import. In april was er zelfs sprake van een daling van bijna 90 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Gedurende het jaar trok de markt gelukkig weer aan. Afgelopen maand was er zelfs sprake van een groei! In dit nieuwsbericht zullen we wat dieper ingaan op de cijfers van dit jaar.

Wat werd er geïmporteerd?

Bijna 80 procent van alle auto’s die tot nu toe in 2020 zijn geïmporteerd, zijn benzineauto’s. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De dieselauto’s moeten het doen met 12,2 procent ten opzichte van 18 procent een jaar eerder. Het aantal elektrische auto’s is dit jaar flink gestegen: dit jaar zijn er tot nu toe 3.842 elektrische personenauto’s geïmporteerd. Dat is ruim de helft meer dan de 2.490 auto’s in 2019.

Stijging van de import van elektrische auto’s

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Zeker nu het sinds afgelopen zomer mogelijk is om bij de aanschaf van een elektrische occasion een aanschafsubsidie van €2.000,- te ontvangen. Toch is de elektrische auto nog niet terug te vinden in de top 10 meest geïmporteerde auto’s. Zo staat de teller voor de Audi e-Tron (de meest geïmporteerde elektrische occasion) op 637 stuks, terwijl de MINI One/Cooper met maar liefst 2.783 stuks op nummer 10 van de meest geïmporteerde occasions staat.

De meest geïmporteerde occasion

Maar wat is nu de meest geïmporteerde occasion van 2020? In oktober van dit jaar werd de Volkswagen Golf al uitgeroepen tot de populairste occasion van dat moment. Het is dan ook geen verrassing dat dit model ook de meest geïmporteerde auto is. Tot nu toe is dit model 8.336 keer geïmporteerd.

Import auto’s bij Auto Nol

Wilt u ook een auto laten importen? Auto Nol kan dit van a tot z voor u verzorgen. Zo heeft u geen omkijken meer naar al het geregel en papierwerk. Wilt u meer informatie over onze importdiensten of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 033-246 55 17 of vul ons online contactformulier in.