De kans op autoschade verschilt flink per provincie | Autobedrijf Auto Nol

De kans op autoschade verschilt flink per provincie

Het is natuurlijk altijd vervelend als u schade oploopt aan uw auto, vooral als dit door het toedoen van een ander is. Bijvoorbeeld als u het mikpunt wordt van vandalisme of een inbraak. In een aantal steden en provincies is de kans dat u schade oploopt aan uw auto groter dan op andere locaties. Maar niet getreurd, niet iedere provincie scoort slecht op dit vlak.

De minste kans op autoschade in Zeeland

Uit de cijfers van het CBS, Rijkswaterstaat en de Nationale Politie blijkt dat u in de provincie Zeeland de minste kans loopt om schade aan uw auto op te lopen. Hier is het risico dat er iets met de auto gebeurd een kwart lager dan gemiddeld. Deze cijfers zijn tot stand gekomen door de geregistreerde incidenten af te zetten tegen het aantal personenauto’s per gemeente en provincie. De incidenten die meegenomen zijn in deze berekening zijn auto-inbraken, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme, autodiefstallen en de betrapte donken bestuurders in 2020.

De meeste kans op autoschade in Utrecht

In de hele provincie Utrecht is relatief gezien de kans dat u schade oploopt aan uw auto het grootst. De kans dat u de dupe wordt van schade aan uw auto door een inbraak, vandalisme of diefstal is hier zo’n 30% groter dan groter dan elders in Nederland. Ook rijden in de provincie Utrecht de meeste dronken bestuurders rond. In Noord-Brabant en Noord-Holland lopen automobilisten eveneens veel kans om autoschade op te lopen.

Ook in de stad Utrecht lopen automobilisten eveneens relatief de meeste kans op schade aan de auto. Vooral het aantal inbraken is een groot probleem in deze stad. Een trend die momenteel gaande is in deze stad, is de diefstal van onderdelen door georganiseerde groepen. Deze onderdelen worden veelal op bestelling gestolen.

Top 5 gemeenten met hoogste schadekans

1. Utrecht, Utrecht
2. Zandvoort, Noord-Holland
3. Ouder-Amstel, Noord-Holland
4. Eindhoven, Noord-Brabant
5. Bunnik en Stichtse Vecht, Utrecht

Schadeherstel door Autobedrijf Auto Nol

Indien u schade heeft opgelopen aan uw auto, bent bij Autobedrijf Auto Nol aan het juiste adres. Onze monteurs kunnen iedere autoschade voor u herstellen. Of het nu gaat om een relatief kleine kras, ruitschade, een deuk of om een grotere schade, Autobedrijf Auto Nol zorgt ervoor dat uw auto er weer als nieuw uitziet en aanvoelt. Plan dus vandaag nog een afspraak in en uw auto rijdt binnenkort weer als nieuw.