De ideale vakantieauto, een occasion?

De ideale vakantieauto, een occasion?

De zomervakantie is al vol aan de gang, maar de zomer in eigen land is nog niet helemaal wat het moet zijn, dus u wilt het liefst er nog even op uit. In zo’n geval is het ideaal als u direct de auto kan pakken om naar de gewenste vakantiebestemming te rijden. Een occasion is wat dat betreft dan ook een uitstekende investering en ideale vakantieauto, zeker wanneer u nog geen auto heeft of u het niet aandurft om met uw huidige auto nog talloze kilometers te rijden. Door deze motivaties zien we dan ook weer een stijging in de verkoop van occasions in de vakantieperiode.

Een goede auto voor de zomervakantie kopen

Een populaire bestemming om naar toe te rijden is de Italiaanse kust. Daarbij moet u rekening houden met aardig wat kilometers, u rijdt er gauw al 2.200! Om met plezier de zon en de warmte tegemoet te rijden, is een auto met een goed werkende airco een vereiste. Met onze nauwkeurige airco check zult u ervan verzekerd zijn dat het een heerlijke koele reis kan worden.

Verder is het goed om er op te letten dat er bij zo’n lange rit weer aardig wat kilometers op de teller erbij komen. Gezien zo’n eerste vakantie met de nieuwe auto altijd naar meer smaakt en u er vast ook in eigen land nog vele uitjes mee wilt maken, is het aan te raden om bij uw zoektocht naar de geschikte occasion te filteren op bijvoorbeeld een kilometerstand tot 100.000 km. Met dit filter vindt u zo een aantal prachtige modellen waarmee u op vakantie kunt en nog talloze lange en korte ritjes mee kunt maken. Om voldoende bagage mee te kunnen nemen dient u bijvoorbeeld alleen nog te checken of de achterbank kan worden omgeklapt en kunt u nagaan of een trekhaak te monteren is voor bijvoorbeeld een fietsendrager. Zo kunt u ook met de kleinere modellen perfect op pad.

Een voordelige roadtripwagen als ideale vakantieauto?

Door de aanhoudende maatregelen omtrent corona zitten veel mensen doorgaans thuis en zijn ze toe aan een avontuur. Een trend die we dan ook spotten is dat men lekker met de camper of auto op pad gaat voor een ouderwetse roadtrip. In zo’n geval moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en met je beste vrienden er voor gaan. Maar ja, met welke auto ga je dan? Uw partner kan de vaste auto nodig hebben, of met de auto van de zaak kunt u niet zomaar duizenden extra kilometers maken. Een goede betrouwbare occasion op de kop tikken biedt dan de uitkomst. We hebben hiervoor alvast het zoekwerk gedaan en vonden prachtige roadtrip auto’s voor een bedrag onder de 5.000 euro! Kom gerust langs voor een proefrit en hou volgende week nog een stedentrip.

Wat is de ideale vakantieauto voor een wintersportreis?

Een auto voor de zomer is een ding. Maar zodra de kou weer zijn intrede doet, gaan de gedachten vaak alweer uit naar de volgende vakantie. Gezien u een occasion veelal koopt voor de lange termijn, is het ook goed om na te denken over een investering die u rijplezier geeft in alle situaties en op de toekomst is gericht. Hoewel u dan in eerste instantie denkt aan een elektrische auto, is de hybride variant heel logisch om te overwegen. Wat we zien is dat veel mensen hiervoor kiezen omdat tijdens zo’n rit naar het wintersportgebied er files staan voor de oplaadpunten. Gezien de rit al lang genoeg duurt kan u die mooi met zo’n hybride auto zien te vermijden en vooralsnog profiteren van de reikwijdte van een benzinemotor. Nieuwsgierig naar wat voor modellen wij in deze categorie in het assortiment hebben? Bekijk ze dan op deze pagina

Een occasion is de ideale vakantieauto!

Of het nu dus een zomer- of wintervakantie betreft of een spontane roadtrip. Dankzij het ruime aanbod van occasions kiezen veel consumenten er voor om een nieuwe auto aan te schaffen. Graag kijken we met u mee om u te helpen met de zoektocht naar een geschikt model voor uw vakantie. Neem daarvoor gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Nijkerk