Zo kies je de beste caravantrekker voor op vakantie | Autobedrijf Auto Nol

Zo kiest u de beste caravantrekker voor op vakantie

Door de toename van de vraag naar caravans, is de vraag naar geschikte caravantrekkers ook gestegen. Er zijn vele geschikte auto’s die caravans kunnen trekken, echter helpen wij u graag een handje door aan te geven waar u zoal op moet letten wanneer u op zoek bent naar een ideale caravantrekker voor op vakantie. Zo kunt u met een gerust hart op kampeervakantie in een caravantrekker die helemaal naar uw wens is.

Geschikte caravantrekker kiezen

Er zijn behoorlijk wat zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u een geschikte caravantrekker wil gaan kiezen. Te beginnen met uw rijbewijs: met rijbewijs B mag u aanhanger van maximaal 750 kilo achter uw auto hangen, dit is vaak te weinig voor een fatsoenlijke caravan. Met rijbewijs BE mag u met maximaal 3500 kilo achter uw auto rijden, dit is meer dan genoeg gewicht als het gaat om een caravan. Daarnaast zijn er verschillen tussen caravantrekkers die meerdere keren per jaar voor lange afstanden gebruikt worden en auto’s die slechts eenmaal per jaar een caravan trekken voor een vakantie van slechts enkele weken. Gaat u bijvoorbeeld maar eenmaal per jaar op vakantie, dan kunt u voor een iets goedkopere caravantrekker gaan. Ook elektrische auto’s zijn prima caravantrekkers mocht u slechts eenmaal per jaar op vakantie gaan.

Er zijn een aantal vragen die u uzelf kunt stellen voor wat betreft het kiezen van een geschikte caravantrekker. Zorg dat u weet hoeveel uw caravan weegt, zo kunt u auto’s uitsluiten die dit gewicht niet kunnen trekken. Ten eerste moet de gekochte auto dit gewicht natuurlijk aankunnen, maar de vuistregel is ook dat er een gewichtsverhouding moet zijn tussen caravan en caravantrekker: de caravan mag niet meer dan 75% van het gewicht van de caravantrekker zin. Daarnaast heeft de keuze van brandstoffen, transmissies, aandrijvingen en merkvoorkeuren ook een invloed op de nog beschikbare caravantrekkers die aansluiten op uw wensen.

Caravantrekkers bij Autobedrijf Auto Nol

Om deze zomer heerlijke op vakantie te kunnen gaan, is er een groot aanbod aan caravanstrekkers te koop bij Autobedrijf Auto Nol. Als u vragen heeft betreft het trekken van een auto met een van onze occasions, dan kunt u altijd contact opnemen met ons!