Daling import en expert van occasions | Autobedrijf Auto Nol

Daling import en export van occasions

In vergelijking met de cijfers van exact een jaar geleden, is er een daling waar te nemen van de import van occasions. Waar in maart een daling van 9 procent te zien was, was dit in april al 12 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Totaal werden er in april dit jaar bijna 3.000 minder auto’s geïmporteerd ten opzichte van april 2021. Hoewel het aantal geïmporteerde occasions daalt, stijgt de import van elektrische occasions met maar liefst 7,5%.

Ook export van occasions daalt

Ook de export van occasions is gedaald in de afgelopen maanden. Zo is de totale export in maart met 12 procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal is de export van occasions in het eerste kwartaal van 2022 gedaald met 2,5 procent. Opvallend is dat de meeste geëxporteerde occasions richting Polen gaan.

Oorzaak daling import en export

De oorzaak van deze daling in import en export is vooral een nasleep van het coronavirus. Tijdens de coronapandemie werden er namelijk minder nieuwe auto’s verkocht, waardoor er automatisch ook minder occasions op de markt kwamen. Door deze afname van beschikbare occasions, is de import gedaald omdat het lastiger wordt om geschikte occasions in het buitenland te vinden. Daarnaast neemt de prijs toe van occasions omdat de vraag hiernaar juist weer stijgt. Ook de huidige onrust in Rusland en Oekraïne zorgen ervoor dat er minder auto’s geproduceerd kunnen worden wegens te kort aan materialen. Dus ook hierdoor worden er minder nieuwe auto’s gekocht en komen er dus minder snel nieuwe occasions op de markt.

Occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol zijn er nog steeds genoeg occasions beschikbaar. Ook kunnen wij u helpen met het importeren van een auto. Dankzij onze jarenlange ervaring op de binnen-en buitenlandse automarkt, weten wij precies hoe zo’n importtraject te werkt gaat. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met ons wanneer u geïnteresseerd ben in een van onze occasions of wanneer u van plan bent een auto te importeren.