Crisistijd toch het juiste moment om een auto aan te schaffen | Autobedrijf Auto Nol

Crisistijd toch het juiste moment om een auto aan te schaffen

Bent u toe aan een nieuwe auto? Dan is het nu, ondanks de maatregelen omtrent het coronavirus, wellicht tóch een goed moment om er een aan te schaffen. Volgens brancheorganisatie BOVAG zijn veel auto’s nu immers gunstig geprijsd.

Duitse experts gaven eerder aan dat het aanschaffen van een auto nu niet voordelig zou zijn, omdat de prijs van een auto misschien kan gaan dalen na het eindigen van de crisis. Volgens Tom Huyskens van BOVAG zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn. Op dit moment staan er veel voorraden met auto’s bij autobedrijven, die ogenschijnlijk verkocht moeten worden. De productie in autofabrieken ligt door de crisis echter ook stil, waardoor de kans bestaat dat het aanbod met nieuwe auto’s straks zeer gering is of gepaard zal gaan met een lange wachttijd. Hierdoor bestaat de kans dat het aanbod straks uit balans zal zijn met de vraag.

Ruimte voor een goede deal bij uw autodealer

Op de vraag of de prijzen van auto’s zullen dalen na de ‘coronacrisis’ weet ook Huyskens het antwoord niet. Het kan namelijk nog lang duren voordat de fabrieken, en daarmee ook de productie, weer op gang zullen komen. De toekomst is op dit moment nog te onzeker om daar volgens Huyskens een uitspraak over te kunnen doen.

Omdat het tijdens de crisis nu relatief rustig is bij autobedrijven, zal je bij het aanschaffen van een auto met de grootste aandacht geholpen worden. Daarnaast is het tijdens rustige periodes vaak zo dat auto’s extra scherp geprijsd worden door autobedrijven. Hierdoor krijgt u, in tegenstelling tot een onzeker vooruitzicht met kortingen na de crisis, nu al een interessante prijs voor uw nieuwe auto.

Subsidie voor aanschaf elektrische auto

Voor de crisis stond er voor 2020 nog een doorbraak omtrent elektrisch rijden in Nederland op de planning. De verwachtte toename van het aantal eigenaren van een elektrische auto loopt door de crisis echter ook vertraging op. De wetgeving voor de invoering van subsidies op elektrische auto’s ligt daarentegen nog wel goed op schema. Deze nieuwe wetgeving houdt in dat de koper van een nieuwe elektrische auto recht zal hebben op €4.000,- euro subsidie en de koper van een tweedehands elektrische auto op €2.000,- euro. Dit is een extra stimulans voor iedereen die twijfelt over het aanschaffen van een elektrische auto.

Voordelige occasions bij Autobedrijf Auto Nol

In de showroom van Autobedrijf Auto Nol kunt u altijd terecht voor een breed aanbod goed onderhouden occasions. Daarnaast bent u bij ons altijd verzekerd van de meest voordelige prijs, omdat wij de marktprijzen scherp in de gaten houden. U kunt ons aanbod met occasions eenvoudig bekijken via onze website, maar u bent ook uiteraard ook nog steeds van harte welkom in onze showroom. Graag tot ziens bij Auto Nol!