Consument heeft meer over voor nieuwe auto | Auto Nol Nijkerk

Consument heeft meer over voor nieuwe auto

Er worden niet alleen meer auto’s verkocht, er wordt ook meer uitgegeven aan een nieuwe auto. Dat blijkt uit onderzoek van de RAI Vereniging (Rijlwiel- en Automobiel Industrie). De totale omzet uit de verkoop van nieuwe personenauto’s kwam in 2017 uit op maar liefst 13 miljard, wat 1.3 miljard meer was dan een jaar eerder. Gemiddeld gaven Nederlanders 31.498 euro uit aan de aanschaf van een nieuwe auto.

Vooral particulieren kiezen voor duurdere auto

De toename in de gemiddelde verkoopprijs van nieuwe auto’s is vooral te wijten aan particulieren. Waar zij tien jaar geleden, in het jaar 2007, gemiddeld ongeveer 23.000 euro voor een nieuwe personenauto overhadden, is dit inmiddels gestegen naar maar liefst 29.596 euro. Hoewel zakelijke rijders vaak duurdere auto’s rijden dan particulieren, daalde hier het gemiddelde verkoopbedrag juist licht van 34.569 euro naar 33.574 euro.

Prognoses voor 2018 zijn positief

De prognoses van de RAI Vereniging met betrekking tot het aantal nieuwe auto’s dat in 2018 verkocht gaat worden, zijn bijzonder positief. Aangezien er alleen in januari 2018 al 16% meer nieuwe auto’s verkocht werden dan het jaar ervoor, verwacht de RAI dat er in het hele jaar ongeveer 430.000 nieuwe auto’s verkocht gaan worden. De meest populaire modellen zijn op dit moment de SUV’s, die ruim 20% van het verkoopaandeel voor hun rekening nemen.

Auto Nol Occasions: kwaliteit voor een betaalbare prijs

Bent u op zoek naar een betaalbaar alternatief voor een nieuwe personenauto? Dan kunt u terecht bij Auto Nol in Nijkerk. Wij hebben namelijk een showroom vol met occasions van enkele jaren oud. Deze auto’s bieden het rijplezier van een nieuwe auto, maar dan voor een prijs die aanzienlijk lager ligt. Bekijk ons actuele aanbod gemakkelijk op onze website of kom langs in onze showroom in Nijkerk. Wij adviseren u graag persoonlijk op basis van uw wensen en mogelijkheden.