Checklist occasion kopen | Aankoop auto | Autobedrijf Auto Nol

Checklist bij kopen of leasen occasion

Veel mensen kopen of leasen een occasion door de vele voordelen die deze heeft boven een nieuwe auto. Denk bijvoorbeeld aan de lagere prijs en lagere afschrijvingskosten. Bij het kopen of leasen van een occasion is het echter wel belangrijk om deze aan een grondige keuring te onderwerpen, alvorens men overgaat tot de aanschaf. Daarbij is het niet onbelangrijk te weten van wie de occasion is geweest.

Autobedrijf Auto Nol is aangesloten bij de Nationale Auto Pas (NAP) en lid van BOVAG (rapportcijfer 9,8), welke haar verkozen heeft tot één van de beste 10 aangesloten autobedrijven. Dit geeft veel zekerheid bij het kopen of leasen van een occasion. Onderstaand volgen een aantal belangrijke punten waar u op dient te letten bij het de aanschaf van een gebruikt auto.

1. Controleer speling op de scharnieren van de occasion

Bekijk of er roest op de dorpels onder de deuren van de occasion zit en of wel alle deuren goed sluiten. Eveneens geldt dit voor de motorkap en het kofferdeksel, welke beide alleen verticaal bewogen moeten kunnen worden. Kortom: ga na of er geen speling aanwezig is op de scharnieren. Dit duidt namelijk of slijtage of een ondeugdelijke reparatie van de occasion in kwestie.

2. Controleer slijtage van de banden van de occasion

Op alle vier de banden van de occasion dient de slijtage gelijkmatig verdeeld te zijn. Indien dit niet het geval is, kan dit een teken zijn van een slecht functionerend remsysteem. Ook is het mogelijk dat de autobanden niet per set (voorbanden of achterbanden) zijn vervangen. En, vergeet ook niet het eventuele reservewiel van de occasion te controleren! Indien er geen reservewiel aanwezig is, vraag dan naar een reparatieset.

3. Controleer het interieur van de occasion

Aan de binnenkant kan men de kwaliteit van de occasion controleren door goed te letten op slijtage van de bekleding en de aanwezigheid van eventuele vochtplekken die zich kunnen bevinden op de laagste punten van de auto. Vaak bevinden dergelijk vochtplekken zich in de kofferbak van de auto, wat duidt op lekkage.

4. Controleer de mechanische delen van de occasion

Tracht zoveel mogelijk van de mechanische (lees: bewegende delen) van een occasion te controleren, alvorens over te gaan tot koop of lease. Mechanische delen aan een auto zijn namelijk het meest gevoelig voor slijtage. Wanneer u de koppeling bijvoorbeeld te hoog op moet laten komen, dan kan dit betekenen dat deze is versleten. Daarnaast is het handig om tijdens de proefrit alle schakelaars (lichten, ruitenwissers, eventuele elektrische ramen, airco, et cetera) te testen. Weet, tot slot, dat de distributieriem van een auto ongeveer om de 120.000 kilometer (of 8 jaar) moet worden vervangen. Vraag daarom uw verkoper ook altijd wanneer dit voor het laatst is gebeurd.

OCCASION AANSCHAFTIP !!!

Als u de keuze hebt, koop of lease dan een ex-lease auto. Het voordeel van dit type occasion is dat de volledige historie van het onderhoud bekend is. Naast dat de auto vaak zeer frequent en deugdelijk is onderhouden, is een ex-lease auto meestal pas enkele jaren oud. Hierdoor profiteert u maximaal van lage afschrijvingskosten voor een kwalitatief bijzonder hoogwaardige auto. Voor goed onderhouden en kwalitatief hoogwaardige occasions bent u bij Autobedrijf Auto Nol aan het juiste adres. Bekijk hier ons aanbod jonge en zuinige occasions.