Cabrio occasions steeds populairder | Auto Nol

Cabrio occasions steeds populairder

De vraag naar cabrio’s neemt de laatste jaren toe, deze echte zomerse carrosserievorm wordt daarom ook steeds populairder als occasion. In 2015 zijn er maar liefst 52.775 cabrio occasions verkocht wat neerkomt op een stijging van 17% ten opzichte van 2007.

De zomer staat voor de deur dus de cabrio’s verschijnen weer met open daken op de Nederlandse wegen. In Nederland worden er al jaren minder nieuwe cabrio’s verkocht, echter is er wel een sterke stijging in het aantal cabrio occasions. Dit zorgt ervoor dat er uiteindelijk toch meer cabrio’s op de Nederlandse wegen te bewonderen zijn. In 2007 werden er 9.372 nieuwe cabrio’s verkocht, in 2015 waren dit er nog maar 3.797. Dit komt neer op een daling van 59% en 5.575 nieuwe cabrio’s. De populairste nieuwe cabrio is ook dit jaar weer de Fiat 500C.

Vraag naar cabrio occasions stijgt sterk

Een cabrio occasion is een stuk populairder dan een nieuwe cabrio. Natuurlijk is de aanschaf van een occasion cabrio is een stuk voordeliger, maar ook de afschrijving ligt stukken lager dan bij een nieuwe cabrio. Logischerwijs resulteert dit in een sterke groei. In 2007 werden er 43.787 cabrio occasions verkocht en in 2015 werden er 52.755 occasions verkocht, dit is een groei van 17%. De daling in de verkoop van nieuwe occasions en de stijging in de verkoop van het aantal occasion cabrio’s resulteert uiteindelijk in een totale stijging van 3.393 cabrio’s op de Nederlandse wegen.

Stijgende import cabrio occasions

Het is voor de autodealers moeilijk om zoveel cabrio occasions in te kopen als er steeds minder nieuwe cabrio’s worden verkocht. De dealers zijn dan ook genoodzaakt om veel gebruikte cabrio’s in te kopen vanuit het buitenland. In 2015 zijn er daarom veel meer cabrio occasions geïmporteerd, de import steeg met ruim 16%. De meest geïmporteerde cabrio occasion is de Fiat 500C, aangezien er afgelopen jaar 72% meer Fiat 500C cabrio’s werden geïmporteerd is dit tevens de sterkste stijger. De top drie geïmporteerde occasion cabrio’s wordt gecomplementeerd door de Mazda MX5 cabrio en de Mini cabrio.

Cabrio occasions bij Auto Nol

Bij Auto Nol zijn er altijd een aantal cabrio occasions beschikbaar, dus ook nu we de warme zomerdagen tegemoet gaan. Een van de geweldige cabrio occasions die momenteel op voorraad staat is bijvoorbeeld de Audi TT Roadster. Wilt u ook kunnen genieten van de zon terwijl u in uw occasion langs de stranden rijdt? Of zoekt u een occasion met een andere carrosserievorm? Kijk dan snel bij de occasions van Auto Nol of neem contact met ons op.