BOVAG-autobedrijven presteren goed | Autobedrijf Auto Nol

BOVAG-autobedrijven presteren goed

Het ondernemersvertrouwen onder BOVAG-autobedrijven is hoog. Dit blijkt uit de Conjunctuurpeiling die BOVAG elk jaar twee keer uitvoert. Hierbij wordt aan alle BOVAG leden (dus niet alleen aan autobedrijven) gevraagd wat hun bedrijfsresultaat was ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Op de vragen kunnen de bedrijven enkel antwoorden met ‘toegenomen’, ‘afgenomen’ of ‘gelijk gebleven’.

Onder de autobedrijven waren de resultaten veelbelovend. Ruim 47 procent van alle BOVAG-autobedrijven rapporteerde een hogere omzet over het eerste half jaar van 2017. Een percentage van 48 procent zag daarnaast ook de winst toenemen.

Omzet BOVAG-autodealers

De BOVAG-autobedrijven zijn onder te verdelen in verschillende categorieën zoals autodealers, autoverhuurbedrijven en revisiebedrijven. Hoewel er tussen de categorieën verschillen bestaan, zijn de resultaten over het algemeen positief. Bij de autodealers zag 49 procent de omzet toenemen, terwijl de winst bij 36 procent toenam. In het eerste kwartaal van 2017 lag het dealerrendement bovendien op 1,39 procent, het hoogste niveau in jaren. Autodealers weten vooral de kosten beter te beheersen.

Ondernemersvertrouwen op hoogste niveau sinds 2009

Op basis van de resultaten uit de Conjunctuurpeiling berekent BOVAG het ondernemersvertrouwen van haar leden. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van gegevens als het aantal werknemers, de investeringen die naar verwachting zullen worden gedaan en hoe de leden verwachten dat hun omzet en winstgevendheid zich zal ontwikkelen. Sinds 2015 ontwikkelt het ondernemersvertrouwen zich weer positief en in de eerste helft van 2017 ligt het ondernemersvertrouwen zelfs op het hoogste punt sinds de start van de conjunctuurpeiling in 2009!

Auto Nol: uw BOVAG-autobedrijf

Autobedrijf Auto Nol uit Nijkerk is sinds haar oprichting lid van de BOVAG. Dit betekent dat ons autobedrijf voldoet aan de standaarden van BOVAG en dat wij de heldere BOVAG-voorwaarden hanteren. U bent welkom in onze showroom in Nijkerk voor de aanschaf of lease van een betrouwbare occasion of voor vakkundig onderhoud of reparatie.