BMW introduceert autonoom rijden met de Vision iNext | Auto Nol

BMW introduceert autonoom rijden met de Vision iNext

Autonoom rijden is een hot item in de autowereld. Steeds meer automerken beginnen dan ook met de ontwikkeling van systemen om dit met hun auto’s voor elkaar te krijgen. Vooral het Duitse trio Mercedes-Benz, Audi en BMW zijn grote spelers voor wat betreft ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden. BMW Group is nu bezig met de ontwikkeling van een autonoom rijdend systeem wat geïntegreerd moet worden in de nieuw ontwikkelde BMW Vision iNext. Het testen van de systemen van de Vision iNext gebeurt op de speciaal hiervoor ingerichte ‘Autonomous Driving Campus’ nabij München. De BMW Vision iNext is naast autonoom rijdend ook volledig elektrisch. De auto beschikt over een accu met een actieradius van 600 km.

BMW schakelt DXC Technology in

BMW heeft het Amerikaanse IT-bedrijf DXC Technology ingeschakeld om het proces van het ontwikkelen van de BMW Vision iNext te versnellen. Samen hebben ze het High Performance D3-ontwikkelplatform opgezet voor het verzamelen en analyseren van de gegevens van de wereldwijde BMW testvloot. D3 staat voor Data Driven Development. DXC Technology gaat het datacenter beheren en applicaties maken voor het ontwikkelingsprogramma van de autonoom rijdende BMW modellen.

BMW Vision iNext eind 2021 op de markt

BMW is vooralsnog voornemens om eind 2021 de Vision iNext op de markt te brengen. Deze auto zal op level 3 autonoom kunnen rijden. Dit niveau van autonoom rijden is vooral geschikt voor het rijden binnen niet complexe omgevingen, zoals op de snelweg. De auto kan in dat geval zelfstandig taken uitvoeren zoals sturen, accelereren, remmen en de omgeving in de gaten houden. De bestuurder zal zelf nog wel in moeten grijpen op het moment dat dat nodig is.

Ondertussen gaat BMW ook verder met de ontwikkeling van autonoom rijden op niveau 4. Op dit niveau kan de auto onder bepaalde omstandigheden volledig autonoom rijden, zonder dat er ingrijpen van de bestuurder nodig is. Slechts in complexe situaties of extreme weersomstandigheden moet de chauffeur het stuur dan nog overnemen.

Veilig rijden met Auto Nol

Autonoom rijden gaat de veiligheid op onze wegen ongetwijfeld flink verhogen. Maar voordat deze systemen gemeengoed worden, is het verstandig om vooral goed voorbereid de weg op te gaan. Dit begint al bij het uitzoeken van een betrouwbare auto, die u niet snel in de steek zal laten. Auto Nol is gespecialiseerd in betrouwbare occasions tegen betaalbare prijzen. In onze voorraad vindt u vaak vooral jonge occasions, die vaak zijn voorzien van diverse systemen op het gebied van veiligheid. Merken die onder andere in ons aanbod vertegenwoordigd zijn, zijn bijvoorbeeld Audi, Volkswagen, BMW en Renault.

U zult echter ook begrijpen dat u er met de aanschaf van een betrouwbare auto nog niet bent. Want zelfs de meest betrouwbare auto zal u op een gegeven moment in de steek laten als u de auto niet regelmatig laat onderhouden. Hier kunnen onze technici u bij helpen. Zij zijn volledig up-to-date voor wat betreft de laatste ontwikkelingen op het gebied van autotechniek en kunnen alle gangbare merken en modellen onderhouden. Een afspraak voor uw auto maakt u gemakkelijk online of telefonisch tijdens de openingstijden van onze showroom.