Besparen op autokosten

We hebben voor u een aantal tips verzameld die helpen bij het besparen op autokosten. Zeker met de stijgende brandstofprijzen en inflatie, is dit voor veel mensen belangrijker dan ooit. Hieronder benoemen we een aantal kosten die er vaak onbewust insluipen, maar waarmee u toch een leuk bedrag kunt besparen:

Slim tanken

De huidige brandstofprijzen hebben er voor gezorgd dat autorijden duurder is geworden dan voorheen. Door slim te tanken, kunt u nog echter best nog wel wat kosten besparen op de brandstof. Onze eerste tip is om altijd tijdig te gaan tanken. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat het een keer noodzakelijk is bij een tankstation langs de snelweg te stoppen. De prijzen hier liggen namelijk gemiddeld €0,15 hoger per liter dan bij tankstations die niet langs de snelweg liggen. Tevens bespaard u met deze tip op uw onderhoudskosten! Het is voor een auto namelijk helemaal niet goed om een tank volledig leeg te rijden aangezien er onderin de tank vaak residuen blijven zitten.

Autoverzekeringen vergelijken

Door autoverzekeringen te vergelijken, kunt u ook flink besparen op uw kosten. Autoverzekeringen zijn namelijk vaak een aanzienlijk deel van uw autokosten, zeker wanneer u geen schadevrije jaren heeft of een startende autobezitter ben. De ene verzekeraar is financieel aantrekkelijker dan de ander, daarom is het een goede manier om eenvoudig tientallen euro’s per maand te besparen.

Besparen op parkeerkosten

Door slim om te gaan met parkeren kunt u ook nog een leuk bedrag besparen op uw parkeerkosten. Ondanks da parkeerkosten vaak worden vergeten als maandelijkse lasten, kunnen deze toch best oplopen. Er hangt namelijk een flink prijskaartje aan parkeren in centra van grote steden. Daarom is er vaak een P+R net buiten het centrum te vinden! Door te parkeren op dit soort plekken, kunt u vervolgens vaak gratis met een bus, metro of tram richting het centrum. Hiermee bespaart u al snel een aantal euro’s per bezoek aan het centrum!

Kopen van een occasion bij Autobedrijf Auto Nol

Ook kunt u gemakkelijk besparen op de aankoop van een auto door een occasion te kopen bij Autobedrijf Auto Nol. Wanneer u niet kiest voor een nieuwe auto, maar een occasion, liggen de kosten immers lager en heeft u bij Autobedrijf Auto Nol toch de garantie van een goede auto! Meer weten over onze occasions? Kom dan gerust een langs of neem contact met ons op zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.