Besparen met een occasion | Occasion kopen | Autobedrijf Auto Nol

Besparen met een occasion

De brandstofprijzen in Nederland zijn, zeker in vergelijking met de ons omringende landen, behoorlijk hoog. Vooral tankstations langs de snelweg hanteren torenhoge prijzen. Gelukkig lijken de brandstofprijzen zich langzaam te stabiliseren of zelfs te dalen. Vergeet overigens niet dat, ook als deze beweging zich niet doorzet, het uitstekend mogelijk is om stevig te besparen door een grote auto in te ruilen voor een jonge en zuinige occasion. U bespaart dan niet alleen bij de aankoop, maar ook op afschrijving, onderhoud, verzekering, wegenbelasting en brandstofkosten.

Tanken over de grens

Uit een steekproef van BOVAG blijkt dat van alle klanten die gebruik maken van een tankstation over de grens met Duitsland en België, driekwart afkomstig is uit Nederland. Het verschil in de prijzen aan de pomp, waarbij Nederlandse en Belgische benzine is vergeleken, is deze week gemeten op maar liefst 20 cent per liter! Naar alle waarschijnlijkheid zal het aantal Nederlanders dat over de grens gaat tanken nog verder groeien door invoering van de verhoogde accijnzen op diesel en autogas.

Concurrentie tankstations

Veel Nederlandse tankstations worden tegenwoordig omgebouwd naar een onbemande pompen, of ze gaan juist extra services verstrekken om weerstand te kunnen bieden aan de drukkende concurrentie. Het nadeel van een onbemand tankstation is dat deze geen LPG meer mogen verkopen. Om LPG te mogen verkopen is namelijk menselijk toezicht wettelijk verplicht gesteld.

Ondanks hoge brandstofkosten toch besparen met een jonge en zuinige occasion

Bij Autobedrijf Auto Nol zien we steeds vaker dat de hoge brandstofkosten de reden zijn waarom men kiest voor een jonge en zuinige occasion. Met dergelijke occasions is het namelijk gemakkelijk om, ondanks de hoge brandstofprijzen, alsnog minder geld uit te geven aan autorijden. En dit zonder te korten op het aantal gereden kilometers of rijcomfort. Zeker het rijden van een hybride occasion scheelt enorm in de uitgaven. Bekijk nu ons aanbod aan jonge en zuinige occasions, die zowel gekocht als geleased kunnen worden!